Noskaidrotas nekaitīgākā modeļa apakšbikses sievietēm

Francijā veikta ārstu - ginekologu aptauja, kurā mediķi pēc personīgajiem novērojumiem atklāja, viņuprāt, neveselīgākos bikšeļu modeļus sievietēm. Ņem vērā šos novērojumus, nākamreiz veikalā izvēloties apakšveļu.

Vecmāmiņu stila bikses - visnekaitīgākās

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecmāmiņu stila bikses - visnekaitīgākās

Par viskaitīgākajiem ārsti uzskata apspīlētās formējošās apakšbikses, kas cieši savelk vēderu un gurnu tauciņus. Par laimi, sievietes bēžāk šādu apakšveļu izvēlas svinīgiem pasākumiem, lai piegulošā vakarkleita izskatītos labāk. Ja formējošās biksītes nēsā ikdienā, tad nabas rajonā tiek traucēta asinsrite, kas ilgākā laika periodā var būt par iemeslu asinsrites traucējumiem mazā iegurņa rajonā. Šādas bikses neiesaka nēsāt ilgāk par 5 - 6 stundām un tikai tad, ja citas izvēles nav.
 

Stringi jau sen tiek saukti par neveselīgu apģērba gabalu, tomēr tas nemazina šī veļas gabala popularitāti. Tomēr derēs zināt, ka tā šaurā lencīte, kas strīķējas starp kājām, kairina maigo gļotādu un pārvieto baktērijas no vienas atveres uz otru un atpakaļ. Tas var būt iemesls hroniskiem dzimumorgānu iekaisumiem.


Bikšeles, kurām ir nedaudz platāka josliņa starp kājām jeb tanga tipa bikšeles ir nedaudz mazāk kaitīgas, tomēr tievā lencīte uz gurniem tāpat traumē ādu.
 

Šortiņus neiesaka nēsāt tāpēc, ka to īpašā šuvuma dēļ ir traucēta vēdināšanās funkcija attiecīgajā zonā. Īpaši šo modeli neiesaka nēsāt apaļīgām dāmām.
 

Reklāma
Reklāma

Par visnekaitīgākajām uzskata slip tipa biksītes jeb klasiskās apakšbikses, kuras konstruētas tā, ka vīles nerīvē jūtīgākās ķermeņa daļas, bet auduma izmērs ir tāds, kas netraucē normālai ķermeņa termoregulācijai. 

 

Avots: www.medicalnewstoday.com