Kārtainais biezpiena krēms ar cidoniju sīrupu

Lūk, vēl kāds lielisks pielietojums cidoniju sīrupam - gatavojam gardu saldo ēdienu!

No cidoniju sīrupa var pagatavot ne tikai tēju vai gardu dzērienu, bet arī saldo ēdienu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No cidoniju sīrupa var pagatavot ne tikai tēju vai gardu dzērienu, bet arī saldo ēdienu!

Sastāvdaļas:

biezpiena krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • 2 ēd.k. želatīna
  • 2 paciņas biezpiena
  • vaniļas cukurs

cidoniju želejai:

  • 300 ml cidoniju sīrupa
  • 1 ēd.k. želatīna

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.
  • Klāt pievieno biezpienu un kārtīgi izmaisa.
  • Šo masu sadala divās daļās, vienai no tām pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu.
  • To lej formā un uz īsu mirkli liek saldētavā sastingt.
  • Tad gatavo cidoniju želeju - uzvārītam cidoniju sīrupam pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  • Izņem no saldētavas biezpiena krēmu un kā nākošo kārtu lej cidoniju želeju, atkal ieliek saldētavā uz īsu mirkli, lai saželē.
  • Tālāk pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu otrai biezpiena masai, kārtīgi izmaisa.
  • No saldētavas izņem formu, kur jau sastingusi cidoniju želeja un lej virsū biezpiena krēma kārtu.
  • To liek ledusskapī, lai viss sastingst un pasniedz ar ogu mērci.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas