Ķirbju kēkss ar žāvētām dzērvenēm! Gardēžu recepte

Liela daļa kēksu ar tādām sastāvdaļām, kā ķirbis, sanāk slapji un pajukuši vai arī pretēji - sausi un cieti. Turpretī šis kēkss izdosies gards un būs balansā!  

Kēkss sanāks mitrs un nebūs ciets!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kēkss sanāks mitrs un nebūs ciets!

Sastāvdaļas:

  • 500g ķirbja
  • 2 olas
  • glāze cukura
  • 100 ml eļļas
  • 2 saujas kaltētu dzērveņu
  • tējkarote sodas
  • milti ~ 3glāzes

Gatavošana:

  • Ķirbi smalki sarīvē, pievieno olas, cukuru, eļļu un sodu.
  • Visu rūpīgi samaisa, tad liek klāt izmērcētas dzērvenes.
  • Klāt pievieno miltus un samaisa mīklu - mīkla sanāk bieza.
  • Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos ~ 40-50 minūtes.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas