Piecas idejas rudenīgai atpūtai ar ģimeni Jurmalā

 

Notikumiem un plašām atpūtas iespējām bagātā vasara jau pagājusi, taču arī rudens piedāvā virkni interesantu iespēju, kā būt aktīviem, izklaidēties, smelties enerģiju un “uzlādēties” kopā ar ģimeni. Spirdzinošs gaiss un atklājumiem piepildīti pastaigu maršruti, piedzīvojumi dabas takās vai pikniks jūras krastā – tā ir tikai daļa no rudens valdzinājuma Jūrmalā.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Iepazīsti dabu!
Ķemeru nacionālais parks ir lieliska vieta, kur tuvāk iepazīt Latvijas neskarto dabu, aizsargājamos augus un piedalīties putnu vērošanas meistarklasēs. Tajā pa īpaši izbūvētu laipu trīs kilometru garumā ir iespēja izstaigāt Ķemeru lielo tīreli un apskatīt teju visu purvu. Turklāt tiem, kuri nejūtas droši par savām orientēšanās prasmēm vēl neiepazītā vietā, nacionālais parks piedāvā izmantot arī parka gida pakalpojumus.

 

 

Ļaujies drosmīgiem piedzīvojumiem Dzintaru Mežaparkā!
Dzintaru Mežaparks ir īsta paradīze bērniem un viņu vecākiem, turklāt brīvdabas izklaides parks ir atvērts visa gada garumā. Mežaparks izveidots Dzintaros 14 hektāru platībā un tajā pieejamas gan kāpelēšanas zonas un dažādas atrakcijas, gan skeitparks un trase skrituļotājiem. Tāpat kopā ar ģimeni iespējams sarīkot pat basketbola turnīru, jo parkā brīvi pieejami vairāki strītbola laukumi. Savukārt paši aktīvākie var izmantot iespēju palūkoties uz Jūrmalu un tās apkārtni, uzkāpjot 36 metrus augstajā skatu tornī, no kura skaidrā laikā iespējams redzēt pat Rīgu!

 

Izbaudi ūdens priekus arī rudenī!
Nav noslēpums, ka peldēšana un ūdens aktivitātes nostiprina muskulatūru, kā arī attīsta kustību koordināciju. Līvu Akvaparkā ūdens priekus var baudīt ne tikai vasarā, bet arī aukstajos gada mēnešos – rudenī un ziemā. Turklāt tas ir viens no lielākajiem ūdens atrakciju parkiem Ziemeļeiropā, kurā ūdens priekus iespējams baudīt vairāk nekā 20 atrakcijās.

 

Reklāma
Reklāma

Stiprini veselību ar jūras gaisu!
Jūras jonizētais gaiss labvēlīgi ietekmē kā bērnu, tā pieaugušo veselību, tas stiprina imūnsistēmu un sniedz enerģiju. Turklāt arī rudenī jūras krastā iespējams baudīt plašas izklaides iespējas – spēlēt kopā ar ģimeni minifutbolu, doties piknikā vai izbraucienā ar velosipēdiem gar jūru. Savukārt Ragakāpas dabas parkā iespējams apskatīt vienu no augstākajām kāpām Latvijā – Ragakāpu, kas lepojas ar teju 350 gadus vecām priedēm. Bet, iestājoties vēsākam laikam, ikviens aicināts izmēģināt spēkus gan slidošanā, gan hokejaspēlē Majoru brīvdabas ledus hallē.

 

Izzini 19. gadsimta zvejnieku dzīvi!
Jūrmalas pilsētas Brīvdabas muzejs būs interesants galamērķis ne tikai tiem, kuri interesējas par zvejnieku dzīvi 19. gadsimtā. Tajā iespējams apskatīt arī enkuru un zvejas laivu kolekciju, piedalīties virvju vīšanas darbnīcā un apskatīti lielāko virvju kolekciju Latvijā.

 

Plašāka informācija par atpūtas iespējām Jūrmalā atrodama mājaslapā www.uzladesevi.lv