Padoms krājējiem: uzvar tie, kas domā soli uz priekšu!

Vēlēšanas ir aizvadītas, un viss pamazām atkal atgriežas ierastajās sliedēs. Pirmsvēlēšanu laikā bija izskanējuši daudz dažādu solījumu, kā uzlabot cilvēku labklājību, tomēr ir skaidrs, ka par savu dzīves kvalitāti galvenokārt ir jādomā pašiem. Tas attiecas gan uz šodienu, gan nākotni.

Svarīgi atcerēties, ka uzkrājuma pamatā ir princips - jo agrāk sākts krāt, jo vairāk naudas iespējams uzkrāt! Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svarīgi atcerēties, ka uzkrājuma pamatā ir princips - jo agrāk sākts krāt, jo vairāk naudas iespējams uzkrāt! Publicitātes foto.

Cilvēki, kas laikus ir domājuši par uzkrājumu veidošanu un katru mēnesi atlikuši noteiktu naudas summu nākotnei, pašlaik daudz mazāk satraucas par sadzīviskiem sīkumiem un vairāk velta laiku ģimenei. Šādi uzkrājumu ietekmi uz šodienas un nākotnes labklājību vērtē dzīvības apdrošināšanas kompānijas “Compensa Life” Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

 

Uzkrāt var jebkurš

Tas ir mīts, ka uzkrāt var tikai turīgie cilvēki. Uzkrājumus veidot var ikviens, atliekot regulāri tādu summu, kādu var atļauties. Lai sāktu uzkrāt, pirmais solis ir mainīt domāšanu, un naudu uzkrājumam uztver kā regulāru maksājumu līdzīgi kā par elektrību vai īri. Otrais solis, savukārt ir izvērtēt, cik daudz naudas ir iespējams atlikt uzkrājumiem. Svarīgi atcerēties, ka uzkrājuma pamatā ir princips - jo agrāk sākts krāt, jo vairāk naudas iespējams uzkrāt! Vienlaikus ir jāuzsver, ka uzkrājumu veidošana ir cieši saistīta arī ar ģimenes budžeta plānošanu, t.i. vecāki vairāk sāk pievērst uzmanību, kam un cik daudz viņi tērē savus līdzekļus.

Veidot uzkrājumus stimulē arī valsts nodokļu politika - cilvēks var atgūt gandrīz ceturto daļu jeb 24% no veiktajām iemaksām dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu.

Kā parūpēties par savu finansiālo stabilitāti

Krājot naudu “mājās”, tā ar laiku zaudē savu vērtību. Šī nauda arī tiek pakļauti riskam, ka pēkšņas vajadzības parādīšanās gadījumā tā var tikt iztērēta. Labākais risinājums ir likt naudai „strādāt savā labā”, saņemot arī papildus drošības garantijas. Tādas iespējas nodrošina dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu. Princips ir šāds - regulāri atliekot ģimenes budžetam pieņemamu summu, tiek veidots uzkrājums papildus pensijai vecumdienās vai kādam citam savam vai bērnu mērķim, un vienlaikus tiek apdrošināta arī dzīvība.

 

Ieguvumi uzkrājējiem

Reklāma
Reklāma

Dzīvības apdrošinātāji piedāvā dažādus risinājumus uzkrājuma veidošanai. Izvēle var tikt izdarīta starp mazāk riskanto tradicionālo plānu ar garantētu ienesīgumu vai aktīvo uzkrājumu, kas sniedz iespēju nopelnīt vairāk, tomēr riska līmeni cilvēks izvēlas pats. Tieši šie ieguldījuma plāni tiek izvēlēti arvien biežāk, jo garantētais ienesīgums šobrīd nenodrošina pietiekami augstu peļņas līmeni. Attiecībā uz “Compensa Life” ieguldījumu plāniem, tie jau nemainīgi pēdējos gadus Latvijā bijuši ienesīgākie starp visiem dzīvības apdrošinātāju ieguldījumu plāniem.

Veidot uzkrājumus stimulē arī valsts nodokļu politika - cilvēks var atgūt gandrīz ceturto daļu jeb 24% no veiktajām iemaksām dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu. Piemēram, ja katru mēnesi tiek veikta iemaksa 35 eiro apmērā, tad katru gadu no valsts iespējams saņemt atpakaļ aptuveni 100 eiro. Rezultātā nākotnē saņemamo summu veido uzkrājēja veiktā iemaksa, izvēlētā uzkrājuma plāna peļņa, kā arī valsts atmaksātie līdzekļi. Vairāk par nodokļu atvieglojumiem saistītiem ar apdrošināšanu: CompensaLife/Noderīga informācija


Uzkrāt ne tikai pensijai

Maldīgs ir priekšstats, ka uzkrāt var tikai tērēšanai kaut kad tālā nākotnē. Tikpat labi tas var būt uzkrājums kādam lielākam pirkumam vai savu bērnu izglītībai. Lai risinājums nebūtu kārtējais kredīts, tad arī šiem mērķiem iespējams izmantot uzkrājošo dzīvības apdrošināšanu. “Compensa Life” piedāvātais pakalpojums ļauj pakāpeniski veidot uzkrājumus saviem bērniem un/vai citam mērķim. Būtiski, ka arī šajā gadījumā tiek apdrošināta dzīvība, kas sniedz finansiālu drošību ģimenei, un vienlaikus ir iespējams saņemt līdzekļu atmaksu no valsts.

Uzkrāt var daudz un dažādi, tomēr labākais veids ir likt naudai pelnīt, papildus par to saņemot vēl dzīvības apdrošināšanu. Katrs var sākt krāt atbilstoši savām finansiālajām iespējām, un “Compensa Life” pakalpojumos ikviens var atrast savām vajadzībām piemērotāko risinājumu.

 

Vairāk par uzkrāšanas iespējām: www.compensalife.lv