80 gadi laulībā? Pāris atklāj laimīgas ģimenes trīs likumus

Maurīcijs un Helēna Keiti viens otru ieraudzīja 1929. gadā, kad abiem bija tikai 16 un 17 gadi. Šogad viņiem ir 101 un 102 gadu jubilejas un vēl viena apaļa jubileja – 80 laimīgas laulības gadi. Abi iepazinās Helēnas mātes veikalā, kurā strādāja visa ģimene. 

Ilgdzīvotāji un ilga un laimīga laulība

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilgdzīvotāji un ilga un laimīga laulība

Maurīcijs pamanīja savu nākamo sievu uzreiz. Ieraudzīja un palika stāvam pie veikala loga visu pēcpusdienu. “Mana māte jautāja, kurš to puisi dzīs prom – viņai tas jādara, vai to izdarīšu es?”, atceras Helēna. Tomēr tā nebija mīlestība no pirmā acu uzmetiena. Meitenes uzmanību vairāk saistīja glītā puiša glītā mašīna, kas toreiz bija kaut kas pilnīgi ekstraneordinārs. Tikai pamazām radās interese arī par jaunieša personību. Nu pārim ir četri bērni.


Viņu laimīgas laulības noslēpums slēpjas tik vienkāršā un vienlaikus tik grūti piepildāmā nosacījumā “Piedod un aizmirsti”.
 

Vēl viens ieteikums – nekad neko neplānot, jo nav iespējams ieplānot lietas 80 gadus uz priekšu.


Maurīcija ieteikums vīriešiem ir vienmēr piekrist tam, ko saka sieva.

Savukārt Keitu 66 gadus vecais dēls Lerijs papildina, ka viņa vecākus pie možas veselības vienmēr turējis tas, ka viņiem ir mērķi “Sākumā viņi gribēja redzēt piedzimstam mazbērnus, pēc tam – mazmazbērnus. Tagad viņi grib redzēt, ka visi mazmazbērni izaug”. Keitu pāris ir viens no visilgāk laulībā nodzīvojušajiem pāriem Lielbritānijā, kas nu var svinēt ozola kāzas, kurās piedalās viņu divi bērni, mazbērni un mazmazbērni. Ikdienas prieciņš ir kopīgas bridža spēles.

Reklāma
Reklāma

Foto: ekrānšāviņš  no vietnes BBC.