Kas jāizdara katram mazas meitenītes tētim, lai viņa izaugtu laimīga

Četru mazu meiteņu tētis Džastins Rifklefs dalās savā 11 gadu meitu tēva pieredzē, kas jāzina katram vīrietim, kas audzina vismaz vienu meitu. Laimīgajam četru meitu tētim daudzi esot jautājuši, vai viņu tiešām neuztrauc tas, ka viņš dzīvot piecu sieviešu ielenkumā un kā gan viņš iedomājas tikt galā ar četrām tīnēm, kad mazās meitas sasniegs šo grūto vecumu. “Šie jautājumi mani nemaz neaizskar. Es pat iedomāties nevarēju, kāda veiksme ir būt par tēti meitenēm. Katru rītu mēs viens otram sakām – šodien es tevi mīlu par vēl vairāk  kā vakar!” 

Reāla četru meitu tēta pieredze

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Reāla četru meitu tēta pieredze

 

Viņa grib būt mīlēta
Tu vari pirkt stilīgas mantas un modernas drēbes, bet nekas neatsvērs tavu patieso, sirsnīgo mīlestību. Neviens cits vīrietis nespēs mīlēt viņu tā, kā mīl tētis. Pat ja meita tevī vilsies, pat ja viņai brīžiem liksies, ka tu esi pilnīgs nejēga un, iespējams, ka viņa to pateiks skaļi, nekad nesaki, ka viņa tev nav svarīga vai tu viņu tāpēc, nepateicīgo, nemīli. Vienkārši pieej un pasaki, ka ļoti viņu mīli. Šodien pat. 


No tevis viņa mācās, kāds būs viņas nākamais dzīvesbiedrs
Tu esi viņas atskaites punkts tam, kā izaugusi, meitene vērtēs vīriešus un izvēlēsies savu vīru. Ja būsi mīlošs, uzmanīgs un laipns, tad tāds pret tavu meitu būs arī viņas nākamais vīrs. Meitenes iemīlas savos tētos un grib ar viņiem precēties. Pastāsti, ka jau esi precējies ar viņas mammu un viņa ir brīnišķīga. 

 

Klausies to mūziku, ko klausās tava meita
Ketija Perija un citas mūsdienu jaunatnes zvaigznes ir jāiekļauj savā mūzikas listē vismaz uz to brīdi, kad esat kopā, piemēram, braucot ar mašīnu. Tā viņa jutīsies vairāk kopā ar tevi nekā klausoties snobisko klasiku. 


Viņa redz, kā tu izturiet pret viņas mammu
Pat ja citi uzskaitītie punkti tev nešķiet vērā ņemami, šo gan ielāgo – labākais, ko vīrietis var izdarīt savai meitai, ir mīlēt viņu māti. Labām attiecībām ar sievu jābūt ģimenes attiecību prioritāte – ejiet uz randiņiem, atrodiet laiku divvientulībai, palutiniet viens otru. Bērniem ir jāsaprot, ka šajā trīsvienībā galvenais cilvēks vīram ir sieva, jo tikai tā bērni iemācīsies attiecību mākslu. Brīžos, kad pasliktinās attiecības ar sievu, parasti rodas kaudzēm visdažādāko problēmu arī bērniem. 


Palieciet tuvi arī tīņu hormonālo vētru laikā 
Vecākus biedē tīņu laika problēmas – meitenes kļūst lecīgs, spurainas vai vispār vairs neklausās vecāku teiktajā. Pat ja meita tevi dzen prom no istabas un vispār pasūta “ pāris mājas tālāk”, neesi uzmācīgs, bet paliec līdzās. Patiesībā meitai vajag tavu mīlestību arī šajā laikā, kaut arī to neatzīst. Saglabā uzticēšanos, lai zinātu, ar ko viņa satiekas un kas viņai uz sirds, ja problēmas ir nopietnas. 

 

Pieradini viņu sportot
Sportos nevis tāpēc, lai kļūtu par profesionālu sportisti, bet tāpēc, lai prastu uzturēt savu veselību un nebūtu vārgule. Protams – neaizmirsti par meitas intelektuālo izaugsmi. Ne jau tikai rozā kleitās slēpjas mazas meitenes un pieaugušas sievietes daiļums. 

 

Saudzīgi izturies pret atmiņām 
Kopīga pagātne un jauki atmiņu mirkļi silda sirdi arī tad, kas dzīvē iet smagi un skumji. Tieši no bērnības gaišajiem mirkļiem mēs smeļamies spēku pieaugušo dzīvē, tāpēc esi saudzīgs pret atmiņām un notikumiem, kas jums piedzīvoti kopā. Svētkus var sarīkot arī par godu pavisam maziem notikumiem. Kopīgas brokastis sestdienas rītā vai kopīga saulrieta skatīšanās.

Reklāma
Reklāma

 

Iemāci, ka viņa nav pasaules naba
Jā, arī tā ir mīlestība – iemācīt, ka viņa nav pasaules centrs, jo dzīvojot ar domu, ka viss pasaulē griežas ap viņu, vēlu vai agri nāksies ļoti smagi vilties. Iemāci vairāk dot nekā pieprasīt no citiem. Iemāci nebaidīties no kļūdām, bet mācīties no tām. 

 

Esi līdzās viņai svarīgos dzīves brīžos
Vai esat redzējuši tēvus, kas aiziet uz meitu skolas pasākumiem un bērnu uzstāšanās laikā telefonā spēlē spēlītes vai snauž zāles pēdējā rindā? Nedariet tā! Šie ir ļoti īpaši brīži, kad var parādīt, ka jums patīk tas, ko spējusi paveikt jūsu meita. Noskatieties priekšnesumu, lai cik, jūsuprāt, tas būtu neveikls. 


Iemācies sapīt bizi
Ideāli, ja tu proti ne tikai sapīt bizi vai uztaisīt zirgasti, bet arī uzmeistarot sarežģītāku frizūru vai pat nolakot nagus. Dažreiz atļauj uztaisīt frizūru arī sev. 


Aizej uz randiņu ar meitu
Aizej ar meitu uz kafejnīcu un parādi, kā pret mazo lēdiju jāizturas īstam džentlmenim – atver durvis, palaid pa priekšu, pacienā ar sulu.  Lai tas izskatās mazliet vecmodīgi, bet tas ir labāk nekā nekas. 

 

Nebaidies atvainoties
Neviens neesam ideāli un dažreiz neiznāk, dažreiz ir dusmas vai nav laika. Ja pamani, ka esi aizvainojis meitu, nebaidies atvainoties. Tas nav ne pazemojoši, ne necienīgi. Bet dari to no visas sirds, patiesi un pa īstam. Kļūdu atzīšana nav vājuma pazīme. 
 

Avots: huffingtonpost.com

 

Raksts publicēts par godu Tēva dienai!