4. oktobrī koncerts bērniem „LeNeSOns redz to, kā nemaz nav”

4.oktobrī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris bērnus un viņu vecākus aicina uz tikšanos ar zinātkāro LeNeSOnu. Šajā sezonā LeNeSOns ir nolēmis izpētīt mākslas pasauli un pirmajā koncertā dosies izzināt muzejā mītošos brīnumus. Vai viss tur redzamais ir īstenība? Vai arī tā nemaz nav?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Šo sestdien plkst. 11.00 latviešu un krievu valodā, savukārt plkst. 14.00 latviešu valodā Lielajā ģildē mazos klausītājus gaida aizraujošs koncertpiedzīvojums „LeNeSOns redz to, kā nemaz nav”.
 

Šajā ceļojumā LeNeSOnu un klausītājus vedīs komponists Modests Musorgskis, kurš iedvesmojoties no arhitekta un dizainera Viktora Hartmana zīmējumiem, pirms 150 gadiem sakomponēja klavierciklu “Izstādes gleznas”. Tur būs Riekstkodis līkām kājelēm, brīnišķīgs bronzas pulkstenis, kas izskatās pēc raganas mājiņas, Romas pazemes labirinti un Parīzes dārzi, ratos iejūgti vērši un čaumalās iesprostoti cālēni, kas dejo baletu... Šīs tēlainās klavierskices izdevās tik kārdinošas, ka vesela virkne komponistu nevarēja atturēties un instrumentēja “Izstādes gleznas” simfoniskam orķestrim. Nu neizšķīlušies cālīši dejoja vēl graciozāk un varoņu vārti vērās vēl varenāk. Aicinām arī jūs visus uz šo lielisko muzikālo izstādi!

Reklāma
Reklāma

 

Koncertu starpbrīžos, kā ierasts, notiks dažādas aktivitātes, priekšnesumi, un būs iespējams piedalīties Nākamie koncerti ar LeNeSOnu: 22.novembri „LeNeSOns lasa aizsietām acīm”, kurā būs iespēja iegrimt pasaku pasaulē, un 21.februārī „LeNeSOns ierauga skaņu”, izzināt skaņu noslēpumus. Koncertu vadītājs un diriģents – Andris Vecumnieks. Koncertu režisore - Paula Pļavniece