Kā dažādās pasaules valstīs cīnās ar paģirām

Gaidot nedēļas nogali, kurā iecerēts kārtīgi atpūsties, iedzert pāris... labi, vairākas glāzes ne tikai vīna, bet arī dažādu citu vieglu un smagu alkoholisko dzērienu, iespējams, noderēs dažādu tautu pieredze paģiru apkarošanai nākamajā rītā. Sagatavo sastāvdaļas un meties nākamajā piedzīvojumā, lai pārbaudītu, kura no metodēm ir visefektīvākā.

Ņem 13 kniepadatas ar melnu galiņu un sadur pudeles korķī, no kuras iepriekšējā dienā ir dzerts

FOTO: Shutterstock.com

Ņem 13 kniepadatas ar melnu galiņu un sadur pudeles korķī, no kuras iepriekšējā dienā ir dzerts


Namībijā paģiras ārstē ar bifeļa pienu. Lai pagatavotu 100% efektīvu dzērienu, jāņem trekns sarūdzis bifeļa piens, tumšais rums, pikantas garšvielas un saldais krējums. Ja paģiru rītā šo spēj izdzert, tad pavisam drīz paliekot daudz labāk.
 
Peruāņi paģiru dienā vāra īpašu zivju zupiņu, kurai pievieno citrona un laima sulu, ķiplokus un ingveru. Gardā, kreptīgā zupa jāēd labi daudz. 

Mežonīgajos rietumos, kur kovboji dāsni lietoja uzturā viskiju, paģiru rītos dzēra stipru granulēto tēju. Toties vērā ņemams ir  šīs tējiņas sastāvs – ņem pussauju stepes truša spiru un aplej ar verdošu ūdeni. Arī Ungārijā recepte ir diezgan ekstravaganta – brendijs ar .... zvirbuļu mēsliem. 
 

Austrālijas iedzīvotāji ar baudu ēd dīvainas garšās smērvielu, ko sauc par vegemite, kura pamatsastāvā ir rauga ekstrakts. Tas ir tāds sāļš, melns “piķis”, kas sastāv no rauga un sāls. A Šo smērvielu viņi bauda gan parastās dienās, gan tad, kad ir slikti, tikai lielākā daudzumā. 
 

Kanādā paģiras lāpa ar sātīgu ēdienu – frī kartupeļi ar sieru un karstu mērci ir tieši tas, kas nepieciešams paģiru mocītam kanādietiem. 
 

Bangladešā paģiru mocītie dzer kokosriekstu ūdeni. Iemesls ir pamatots – šis ūdens satur daudz kālija un citu noderīgu minerālvielu, kas palīdz organismam atjaunot fizisko un emocionālo līdzsvaru. 
 

Puertoriko izmanto profilaktisko pieeju  - pirms nopietnas alkohola lietošanas viņi ņem citronu vai laimu un iesmērē ar to paduses. Vēlams iesmērēt tās rokas padusi, ar kuru tiks cilāta glāzīte. Vismaz puertorikāņiem pēc šī rituāla paģiras nākamajā rītā neesot. Zinātniska pamatojuma šai metode nav, tikai tautas pieredze. 
 

Reklāma
Reklāma

Haiti veselības atjaunošanai izmanto vudu zināšanas. Ņem 13 kniepadatas ar melnu galiņu un sadur pudeles korķī, no kuras iepriekšējā dienā ir dzerts. Tādā veidā paģiras tiek nonāvētas. 
 

Īrijā saskaņā ar senām tautas tradīcijām atspirdzina ierakšanās līdz kaklam vēsās mitrās smiltīs. Faktiski tā ir alternatīva vēsai dušai. 
 

Izmantota informācija no ārzemju resursu lapām.