“Mammamuntetiem.lv” paplašina Bērnu universitāti un ievieš Dabas pētnieku studijas

Lai sākumskolas vecuma bērnus ieinteresētu par šobrīd un nākotnē aktuālākajām darba tirgus profesijām, piemēram, par dabas zinātnēm, eksaktajās zinātnēm, inženierzinātnēm, ražošanu, ģimeņu organizācija „Fonds Mammām un Tētiem” un portāls „mammamuntetiem.lv” 2012. mācību gadā atklāja Bērnu universitāti – interešu izglītības centru bērniem, kurā mācības notiek bez maksas. Novembra sākumā tiks ieviesta jauna mācību programma – Dabas pētnieku studijas.

Interesē daba? Nāc mācīties Mazo pētnieku studijās!

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Interesē daba? Nāc mācīties Mazo pētnieku studijās!

Bērnu universitāte, kuras mērķauditorija ir sākumskolas vecuma bērni, ir vērsta uz bērnu individuālo talantu attīstīšanu un skolēnu priekšstatu un izpratnes veidošanu par šobrīd un nākotnē aktuālākajām profesijām. Aizvadītajā mācību gadā bērnu universitāte darbu sāka ar diviem nodarbību cikliem – Eksperimentu darbnīcas bērniem un Princešu studija. Tās ir mācības par pieklājības normām, etiķeti, dabas zinātnēm un radošiem rokdarbiem – ne tikai teorētiski, bet arī veicot eksperimentus un izprotot un saredzot fiziku, mācoties pašrocīgi darināt rotaslietas, apģērbu, telpu dekorus, dāvanu iesaiņojumus un dažādas mājsaimniecības lietas. Tiek meklētas un rastas atbildes uz jautājumiem, kāpēc negrimst kuģi, kā darbojas mikroviļņu krāsns, kā no vecā T - krekla uzmeistarot krelles u.c.   

Mūsu pārliecība ir, ka izvēlēties savu nākotnes profesiju tikai vidusskolas vecumā un tad testēt, vai izraudzītā joma tiešām patīk, ir jau par vēlu.

Šobrīd Bērnu universitātē  notiek divas reizes mēnesī. Pēcpusdienās pēc skolas ir Princešu studijas nodarbības. Novembra sākumā tiks atklāta jauna mācību programma – Dabas pētnieku studijas. Tas ir nodarbību cikls, kurā galveno akcentu likts uz dabas pētniecību un dažādiem eksperimentiem – dabas vairošanās procesu apguvi (koki, augi, dzīvnieki, putni utt.), dzīvnieku komunikācijas veidu izpēti, dzīvo radību pielāgošanās spējām attiecīgajā vidē izprašanu, piemēram, barības iegūšana vai aizsardzība pret plēsējiem. Arī Mazo pētnieku studija, tāpat kā Princešu studijas, apmeklējamas bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots.
 


Izvēlēties nākotnes profesiju vidusskolā ir par vēlu
„Mūsu pārliecība ir, ka izvēlēties savu nākotnes profesiju tikai vidusskolas vecumā un tad testēt, vai izraudzītā joma tiešām patīk, ir jau par vēlu. Bērna talanti jāvēro jau agrīnā vecumā un viņu interesējošās jomas jāpiedāvā iepazīt krietni agrāk nekā vidusskolā, tieši tādēļ ir radīta Bērnu universitāte,” stāsta Bērnu universitātes idejas autore, „mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Tāpēc priecājos par ikvienu vecāku, kurš par Bērnu universitāti pastāsta savam bērnam, un par uzņēmējiem, kas saredz un novērtē jēgu atbalstīt un ziedot līdzekļus bērnu interešu izglītības jomas attīstībai.” 

 

Bērnu universitātes nodarbības ir bez maksas
"Dabas pētnieku studijas"  šā gada nogalē notiks vienu reizi mēnesī – katra mēneša otrajā otrdienā. 

Pirmā "Dabas pētnieku studiju" nodarbība gaidāma 11. novembrī plkst. 16.00, kuras temats – „Koki - neatņemama dabas vērtība! Mācīsimies praktiski noteikt koka vecumu”, savukārt 9. decembrī plkst. 16.00 mazie pētnieki apskatīs tēmu - “Vairošanās procesi dabā! Koki, augi, dzīvnieki, putni un citi dabas brīnumi”. (PIETEIKTIES!)
 


Bērnu universitātes nodarbības notiek „mammamuntetiem.lv” redakcijas telpās Rīgā, Brīvības ielā 40–16.

 

 


 Papildu informācijai – mammamuntetiem.lv; e-pasts: redakcija@mammam.lv; tālr. 25665515

 

Reklāma
Reklāma

 

Nodarbības notiek mājīgajās Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar tēju un Maiznīcas FLORA cepumiem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Par grīdu tīrību rūpējas iRobot.

Ko vēl Tu varētu paveikt, kamēr māju tīra iRobots? Piemēram, mācīties Gudro Sievu skolā!