Septiņas idejas, ko uzdāvināt jaundzimušajam

Mazuļa piedzimšana ir īpašs notikums – tie ir lieli svētki, un ir skaisti, ja vecāki kopā ar saviem lielajiem bērniem mazajai atvasei sarūpē kādu paliekošu, sirsnīgu dāvanu.  7 idejas iedvesmai, ko uzdāvināt jaundzimušajam.

Kareklītis virs mazuļa gultiņas būs lieliska dāvana

FOTO: Shutterstock.com

Kareklītis virs mazuļa gultiņas būs lieliska dāvana

1. Pašu darināta sedziņa. Pat ja ar rokdarbiem esat uz „jūs”, kopīgiem spēkiem uztamborēt sedziņu mazulim – tas nav grūti! Katrs ģimenes loceklis var uztamborēt nelielu gabalu, ko pēc tam sašūt vienotā sedziņā. Dāvanas tapšanā var iesaistīt arī radus un mīļus draugus, lai katrs savā segas fragmentā ieliek bērniņam labākās domas un vēlējumus. Šī dāvana noteikti ir tā vērta, lai to saglabātu piemiņai.

2. Atmiņu lāde, kur glabāt bērnības brīnumus. Pirmās sonogrāfijas attēls, raudzību apsveikumi, mazuļa pirmie zābaciņi vai zīmējums – šīs un daudzas citas zīmīgas lietas ir vērts noglabāt bērna atmiņu lādē. Pēc gadiem noteikti būs interesanti kavēties atmiņās par bijušo, pārcilājot šīs lādes saturu, kā arī pats tās saimnieks būs ieintriģēts to visu ieraudzīt un uzklausīt vecāku stāstus par to, kā bija.

3. Kareklītis virs gultas. Ne vienmēr tam ir nepieciešama mūzika vai spožas krāsas. Kareklīti var pagatavot pats, piemēram, no telpiskām papīra zvaigznēm vai maigas krāsas audumu gabaliņiem, kas apsieti ap nelielu plastikāta bumbu un izkārtoti pa apli.

4. Ģimenes veidota glezna, kas tapusi, pirms mazulis ir dzimis. Pat ja gaidāmais ir ģimenes pirmais mazulis, ir lieliski, ja topošā māmiņa un tētis sarīko īpašu vakaru, kurā rada mākslas darbu savai atvasītei. Darinot gleznu, kopīgi pārrunājiet, kā jums šķiet, kāds būs bērna raksturs, kāds varētu būt viņa vārds, kāda – viņa pirmā dzimšanas diena. Mazais jūsu labos vārdus un mīlestības pilnās domas noteikti sajutīs! Rezultāts – lai kas gleznā būtu attēlots vai ierakstīts, tas būs pirmais mākslas darbs, kas rotās bērnistabas sienu.

Reklāma
Reklāma

5. Gaidību fotosesija. Kāda izskatījās māmiņa, kad es viņai biju puncī? Cik liela tobrīd bija māsa? Ko jūs darījāt, kad manis vēl nebija? – bērnam paaugoties tik ļoti gribas noskaidrot šos un daudzus citus jautājumus, kas saistīti ar viņa gaidīšanas laiku. Tāpēc noteikti ir vērts mazuļa pirmajā fotoalbumā ielikt skaistas bildes no viņa gaidīšanas laika.

6. Apdrukāts krekliņš vai pidžama. Taisnība – to mazulis varēs izmantot tikai kādu laiku, bet kā piemiņas lieta tā noteikti saglabāsies ilgāk. Būtiski drēbītēm izvēlēties dabīgu kokvilnas materiālu, un tad jau tikai jāizdomā, kādu vēstījumu uzdrukāt.

7. Dzintara zobu krellītes bērnam. Vai zini, ka dzintars ir zīdainim īpaši piemērots akmens? Esot saskarē ar ādu, dzintars nedaudz uzsilst un izdala īpašas vielas, kas palīdzot vieglāk izdīgt mazuļa zobiņiem. Bērniem darinātās krellītes ir īpaši pārdomātas – lai mazais nevarētu tās virpināt rokās un pašrocīgi noņemt.