Ievārījums no kabačiem, āboliem un pēdējām avenēm

Kāpēc gan vārīt katru ievārījumu atsevišķi, ja visu var savārīt vienā gardā ievārījumā?
Šādam ievārījumam garšas ziņā avenes gūst virsroku!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādam ievārījumam garšas ziņā avenes gūst virsroku!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ābolu
  • 1 kg kabaču
  • glāze aveņu
  • 500 g cukura
  • 1 citrons
  • nedaudz ūdens

Gatavošana:

  • Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
  • Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež plānās šķēlītēs.
  • Katlā ielej nedaudz ūdens, ieber ābolus un vāra, kamēr tie izjūk.
  • Otrā katlā ielej nedaudz ūdens, ieber kabačus un vāra tos mīkstus, tad sablenderē.
  • Ābolu un kabaču masas sajauc kopā, pievieno avenes un iespiež citronu sulu.
  • Nedaudz pavāra un pievieno cukuru.
  • Vāra, līdz cukurs ir izkusis un karstu ievārījumu pilda burciņās un aizvāko.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne