Kura ir drošākā metode intīmās zonas kopšanai – skūšanās, vaksācija, lāzerepilācija?

Nesen veiktā pētījumā  ārsti ginekologi paziņojuši, ka viens no veselībai kaitīgākajiem veidiem, kā atbrīvoties no nevajadzīgā apmatojuma intīmajās zonās, ir skūšanās ar parasto skuvekli, ko sievietes ir izmantojušas gadu desmitiem. 60% sieviešu bija vismaz viena komplikācija. Izplatītākās – ādas kairinājums un viegls iekaisums pēc skūšanās, kas tik intīmā vietā ir ne tikai nekomfortabli, bet arī var beigties ar nopietnākiem  iekaisumiem un veselības problēmām. 

Lai nekaitētu savai intīmajai zonai, pievērs uzmanību tīrības jautājumam

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai nekaitētu savai intīmajai zonai, pievērs uzmanību tīrības jautājumam

Tomēr katra dāma var izvēlēties savam maciņam, pārliecībai un sāpju slieksnim piemērotu skaistumkopšanas veidu, ievērojot dažus speciālistu ieteikumus.
 

Ja skujaties...
Katru reizi izmantojiet jaunu, iepriekš neizmantotu skuvekli. Vannas istabā, kur visbiežāk tiek uzglabāti skūšanās piederumi, ir mitrs un silts gaiss un tā ir ideāla vide, baktēriju, sēnīšu un citu kaitnieku augšanai arī uz skuvekļa asmeņiem. Atkārtota skuvekļa lietošana bikini zonas skūšanai katru reizi palielina infekcijas risku. Pietiek pat ar nelielu iegriezumu vai skrāpējumi, lai traumētajā vietā sāktos nopietns ādas bojājums. 
 

Ja vaksējaties...
Brazīliešu tipa vaksācija, kad intīmā zona no matiņiem tiek atbrīvota pilnībā, der sievietēm ar augstu sāpju slieksni, jo metode kopumā ir ļoti sāpīga. Ja spējat to izturēt – lieliski! Tomēr pievērsiet uzmanību, kādu vasku lieto jūsu kosmetoloģe. Vaska uzklāšanai vēlams izmantot vienreizējās lietošanas lāpstiņas, jo neraugoties uz karsto vidi, baktērijas pilnībā neiznīkst. Nebūtu patīkami apzināties, ka jūsu intīmajā zonā nonākušas iepriekšējās klientes intīmās zonas baktērijas. 

Reklāma
Reklāma


Ja izmantojat lāzerepilāciju...
Pat lāzeraparatūra nav pilnībā pasargāta no zināmas netīrumu devas – baktērijām un sēnītēm, tāpēc  sekojiet, lai aparāta galviņa ikreiz tiktu notīrīta tieši jūsu acu priekšā, ievērojot visas higiēnas prasības. 


Avots: glamour.com