Olimpiskās spēles mežā! Izklaide bērniem un vecākiem

Rudens ir klāt un pēdējais mirklis doties pie dabas! Jūs varat sarīkot dažādas sacensības, un tām nav vajadzīgs ne sporta laukums, ne sporta ierīces un piederumi. Dodieties uz mežu un sarīkojiet tur savas olimpiskās spēles.

Dodamies pie dabas!

FOTO: Shutterstock.com

Dodamies pie dabas!

Pirms sacensībām iesildieties, lai sagatavotu muskuļus un cīpslas slodzei. Aizskrieniet lēnā, vienmērīgā tempā no automašīnu stāvvietas līdz mežam un kārtīgi izstaipiet un izlokiet ķermeni.

1. disciplīna – tālmešana.
Sameklējiet taisnu meža ceļa posmu un novelciet sākumā līniju. Kurš vistālāk aizmetīs egļu čiekurus?

2. disciplīna – lēcieni, atgrūžoties ar abām kājām.
Resns guloša koka stumbrs ir piemērota ierīce vairāku vingrojumu veikšanai. Nostājieties ar sāniem pret koka stumbru, atspiedieties pret to ar rokām un leciet tam pāri turot abas kājas kopā Kurš vairāk reižu pārlēks uz vienu un otru puisi bez pārtraukuma?

3. disciplīna – līdzsvara noturēšana.
Nākamais uzdevums ir noturēt līdzsvaru uz koka stumbra. Pirms iet pa koka stumbru atmuguriski, pamēģiniet noturēt līdzsvaru, ejot pa to uz priekšu.

4. disciplīna – pievilkšanās.
Vai redzat resnu koka zaru, kas aizsniedzams palecoties? Lieliski! Tad laiks izpildīt pievilkšanās vingrojumu. Pēc tiem būsiet nopelnījuši nelielu pārtraukumu, lai padzertos, jo katrs sportaveids prasa piepūli, un kustības izraisa slāpes.

5. disciplīna – tāllēkšana ar ieskrējienu.
Turpiniet ar tāllēkšanas sacensībām. Meža takas ir mīkstas tādēļ iespēja gūt savainojumu ir maza. Atzīmējiet starta līniju, no kuras jāizdara lēciens. Kārtīgi ieskrienieties, un – hop! Katrs dalībnieks veic trīs lēcienus. Kurš ir olimpisko spēļu uzvarētājs?

Reklāma
Reklāma

 

 

Lai jauka atpūta pie dabas!