Ar brāzmainu vēju un lietu Latvijā sācies astronomiskais rudens

Otrdien, 23. septembrī plkst. 5.29 Latvijā sācies astronomiskais rudens, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Būs slapjš un auksts. Par dažiem grādiem siltāk varētu kļūt vien brīvdienās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Būs slapjš un auksts. Par dažiem grādiem siltāk varētu kļūt vien brīvdienās.

Šodien dienā jūras piekrastē saglabāsies ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 20-21 m/s, savukārt līča piekrastē dienas vidū ziemeļu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 m/s. Vējš pierims naktī uz 24.septembri.
 

Savukārt Rīgā gaidāms ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, kas dažbrīd pastiprināsies un brāzmu laikā sasniegs līdz 20 m/s.


Zemgalē un Kurzemē varēs novērot lietusgāžu mākoņus, Vidzemē mēreni līs, bet citās Latvijas teritorijās nokrišņus neprognozē. Gaisa temperatūra no +8 grādiem valsts ziemeļu daļā līdz +12 grādiem daudzviet valsts centrālajā un dienvidu daļā.


Ziemeļu vējš veicinās arī vēsa gaisa masu ieplūšanu –  naktī uz trešdienu, kad nokrišņi pakāpeniski mitēsies un debesis skaidrosies, austrumu rajonos ir gaidāmas salnas līdz 0...-3 grādiem.

Reklāma
Reklāma


Nedēļas vidū un brīvdienās jauni cikloni no Atlantijas okeāna pāri Skandināvijas pussalai un Baltijas jūrai virzīsies uz austrumiem – tie Latvijā nesīs gan mākoņus un lietu, gan arī vēja pastiprināšanos, ļoti iespējams, brīvdienās vēja brāzmas no jauna sasniegs vētras spēku.


Tik ļoti vēsas gaisa masas kā nedēļas pirmajā pusē, Latvijā vairs neieplūdīs, tomēr būtiski siltāk nekļūs – turpmāk darba nedēļas gaitā naktīs, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš vietām vēl noslīdēs līdz pat 0...-1 grāda atzīmei, ap +8...+12 grādiem temperatūra pieturēsies vien piekrastes rajonos, bet dienas laikā nebūs siltāk par +7...+14 grādiem, vien, uzspīdot saulei, gaiss dažviet iesils līdz +15...+17 grādiem. Par dažiem grādiem siltāk varētu kļūt vien brīvdienās.