Bērnus un skolēnus aicina uz sarunām par mūziku un orķestra "Rīga" koncertiem

"Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”! – ar šo aicinājumu jau sesto gadu jaunāko klašu skolēni un bērni līdz 10 gadu vecumam tiek ielūgti uz sarunām par mūziku, ko organizē Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un kuras notiks trešdienās plkst. 13.00 kinoteātrī Splendid Palace.

 Jaunāko klašu skolēni un bērni līdz 10 gadu vecumam tiek ielūgti uz sarunām par mūziku

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jaunāko klašu skolēni un bērni līdz 10 gadu vecumam tiek ielūgti uz sarunām par mūziku

Cetru koncertu cikla "Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga!” sarunas par mūziku, mūzikas instrumentiem un skaņu tēliem vadīs dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš.

Pirmā saruna „Meistars Sakss un saksofoni” paredzēta jau 8. oktobrī . Tā būs veltīta vienam no vispopulārākajiem mūzikas instrumentiem – saksofonam. Visā pasaulē 2014. gada 6. novembrī atzīmēs saksofonu izgudrotāja, beļģu mūziķa Ādolfa Saksa 200. dzimšanas dienu. Koncerts dos iespēju dzirdēt dažādu saksofonu – soprāna, alta, tenora, baritona – skanējumu dažādos mūzikas žanros un saspēlē ar orķestri „Rīga”.

Otrā saruna „Es dziedāšu par tevi, Tēvu zeme” risināsies 5. novembrī – mēnesī, kas ir Latvijai nozīmīgu atceres un svētku laiks. Lāčplēša dienu atzīmēsim 11. novembrī, Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu svinēsim 18. novembrī. Novembris ir laiks latviešu mūzikai ­ patriotiskās dziesmām, Latvijas dabas apdziedāšanai un tautas.

Par franču rakstnieka Šarla Pero pasakām mūzikā runāsim trešajā sarunā, kas notiks 14. janvārī. Ērkšrozīte, Sarkangalvīte un citi pazīstami Š. Pero pasaku tēli iedvesmojuši izcilus komponistus, kā piemēram, Pēteri Čaikovski baleta „Apburtā princese” tapšanai un Morisu Ravēlu, kas radījis svītu „Mana māte Zoss” pēc Pero pasaku krājuma motīviem. 

Reklāma
Reklāma

Ceturtā saruna 25. februārī „Ar smaidu sagaidām pavasari” būs atraktīva un jautra. Mazie klausītāji varēs iepazīt interesantus mūzikas instrumentus, kā piemēram, smilšpapīru, kā arī vērot vēl neredzētus mūzikas instrumentu spēles veidus. Labam garastāvoklim un priekam, kas pārņem ikvienu zemes mošanās laikā, skanēs mūzika

Abonementus var iegādāties no 3. septembra visās „Biļešu paradīzes” kasēs.