Mamma stāsta, kā pirms laika pasaulē ieradās viņas mazā meitiņa

"Mans stāsts sākas ar to, ka vienā jaukā vakarā ar savu dzīvesbiedru izlēmām, ka gribam bērniņu. Tā vienkārši, pēkšņi, bez iepriekšējiem nodomiem. Tā arī pēc pāris nedēļām tests apliecināja, ka kļūsim par vecākiem," tā ģimenes portāla mammamuntetiem.lv konkursam "Mana bērniņa gaidīšanas laiks" raksta Arta.

Foto no ģimenes arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no ģimenes arhīva.

Gaidīšanas laiks bija burvīgs. Pēc aprēķiniem bērniņam vajadzēja nākt pasaulē 15. jūnijā, kas mūs ļoti priecēja, jo tad mēs būtu vasaras ģimenīte - visi dzimuši vasarā. Ziemassvētkos paziņojām radiem, ka gaidām savu pirmdzimto. Daudzi bija šokēti, jo to it nemaz negaidīja - bijām salīdzinoši jauni vecāki. Man 19, bet draugam 22. Tas mūs neuztrauca, jo uzskatām, ka būt jauniem vecākiem pat ir labāk.
Tā nu laiks gāja. Asins analīzēs un ultrasonogrāfijā viss uzrādījās labi. Otrajā ultrasonogrāfijā uzzinājām, ka būs meitiņa. To jau es nojautu no paša sākuma, jo nepārtraukti tamborēju mazas kleitiņas un čībiņas ar bantītēm un puķītēm. Viss notika, kā tam jānotiek. Jutos un izskatījos brīnišķīgi. No visas sirds izbaudīju bērniņa gaidības. Septītā mēneša beigās sāku sajust diskomfortu. Spiedienu sānos un bezspēku. Likās, ka tā tam jābūt, jo, visticamāk, mazajai puncī sāka palikt pa šauru, tāpēc spieda uz sāniem. Bet pēc trīs dienu neērtībām, ieraugot, ka no manis nāk asinis, sapratu, ka nav labi.


Bija sajūta, ka sapnis tūlīt beigsies!
Tūlīt zvanījām ātrajai palīdzībai. Atbraucot tiem, mediķi mani izmeklēja un izjautāja, kā jūtos. Prasot, kas noticis, man atbildēja: "Braucam uz Rīgu!" Ātri savācu svarīgāko, kas bija pa rokai, jo nezināju, kad atgriezīšos. Tā nu, saulei rietot ar draugu pie rokas, ātri braucām uz P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu. Pa ceļam ES mierināju draugu, jo biju jau samierinājusies ar ļaunāko. Pusceļā sāku beidzot just kontrakcijas. Ar katru kilometru kļuva arvien spēcīgākas. Nonākot galā, nespēju vairs izturēt sāpes. Pēc ātras izmeklēšanas atklāja, ka man jau ir astoņu centimetru atvērums un būs jādzemdē! Par visu vairāk vēlējos sadzirdēt bērniņa sirsniņu. Un to arī sadzirdēju! Kā klikšķis viss uztraukums pazuda un zināju, ka būs labi.

Nonākot dzemdību zālē, biju mierīga, tādēļ sūtīju draugu ārā, jo lieki mani uztrauktu. Pēc piecpadsmit minūšu piepūles man uz krūtīm uzlika mazmazītiņu brīnumiņu. Un tā septītajā grūtniecības mēnesī, pirms laika, divdesmit septītajā aprīlī piedzima meitenīte vien 48 centimetrus gara un 2 kilogramus 460gramus smaga. Nosaucām viņu par Alīsiju, kas nozīmē godājama.


Otro reizi savu meitiņu redzēju tikai nākošajā dienā pieslēgtu pie neskaitāmām ierīcēm un trubiņām mutītē un degunā. Skats bija sirdi plosošs. Es sēdēju pie viņas inkubatora un raudāju, jo nezināju, ko tālāk darīt. Tad pie manis pienāca daktere un sarāja mani par to, ka raudu, jo bērns to jūt. Viņa man teica: "Esi stipra, tad tavs bērns arī būs stiprs!" Tā bija pirmā un pēdējā reizi kad es raudāju. Tā nu mēs abas cīnījāmies. Katru dienu mēs sastrādājāmies - es atslaucu no sevis pienu, viņa to apēa. Mēs augām. Pēc nedēļas es drīkstēju Alīsiju paturēt rokās, un mēs devāmies uz Gaiļezera bērnu slimnīcu, kur mēs atradāmies vienā palātā un beidzot bez nekādiem vadiem. Katru dienu mēs gulējām zem zilās lampas, lai tiktu vaļā no dzeltes. Mēs bijām stipras un pēc nedēļas varējām beidzot doties mājās.

 

Tagad Alīsija ir pusotru gadu veca aktīva, veselīga meitenīte uz kuru paskatoties nemaz nevar pateikt, ka ir dzimusi pirms laika. Godīgi, pat ir apsteigusi attīstībā savus vienaudžus. Viņa ir mans spēka avotiņš. Un to es novēlu visām esošajām un topošajām māmiņām - ESIET STIPRAS, TAD ARĪ JŪSU BĒRNIŅI BŪS STIPRI!

 

Iesūtījusi māmiņa Arta, stāstu konkursa "Mana bērniņa gaidīšanas laiks" dalībniece.


Konkursu atbalsta ELKOR "Māmiņu karte". Konkursa balvu fonds 70,00 eiro.

Universālveikals ELKOR radījis palīgu jaunajai māmiņai –„Māmiņu karti”. Karti jaunās un topošās māmiņas var saņemt bez maksas, un tā sniedz 15% atlaidi pirkumiem ELKOR bērnu preču nodaļās.  

 Elkor Māmiņu karte

Reklāma
Reklāma

Turpmāk topošie un jaunie vecāki, uzrādot „Māmiņu karti”, ELKOR bērnu preču nodaļās varēs iepirkties ar 15% atlaidi. 

Atlaižu karti māmiņas var saņemt bez maksas, uzrādot „Mātes pasi”, – to var darīt vienu gadu kopš šīs pases saņemšanas brīža. 

 


Par „Māmiņu karti” un tās saņemšanu:

* lai pieteiktos „Māmiņu kartei”, jāaizpilda pieteikuma anketa veikalā;

* saņemot karti, jāuzrāda „Mātes pase”;

* „Māmiņu kartei” var pieteikties vienu gadu kopš „Mātes pases” saņemšanas brīža;

* „Māmiņu karti” iespējams saņemt veikalā ELKOR PLAZA (Brīvības gatve 201, Rīga) un t/c „Spice home”;

* „Māmiņu karti” izsniedz bez maksas;

* karti var izmantot 18 mēnešus no tās saņemšanas brīža;

 * lai iegūtu 15% atlaidi, karte jāuzrāda pirms norēķināšanās par preci;

* atlaides nesummējas un neattiecas uz precēm, kurām jau ir akcijas cena;

* karte ir personalizēta; 

* ja rodas jautājumi par „Māmiņu karti” vai tās lietošanas noteikumiem, sūtiet tos uz e-pastu: karte@elkor.lv vai zvaniet – tālr. 67070719.

Vairāk par „Māmiņu karti” un tās lietošanas noteikumiem var lasīt www.elkor.lv

Elkor Māmiņu karte

Ieskaties: www.elkor.lv