Pieci īsi stilīgi matu griezumi šim rudenim

Sievietes zina, ka matu griezums ir vienkāršākais un visefektīvākais veids, kā stundas laikā kardināli mainīt savu tēlu. Piedāvājam aktuālākās 2014. gada matu sakārtojuma stila tendences un idejas, kā rudeni sagaidīt ar jaunu izskatu. 

Modē īsi, spuraini, it kā nevērīgi matu griezumi

FOTO: Shutterstock.com

Modē īsi, spuraini, it kā nevērīgi matu griezumi

Ar jauniem matu griezumiem saviesīgos pasākumos parādījušās arī vairākas slavenības. Šovu vadītāja Vera Brežņeva izvēlējusies draisku matu griezumu piksi, aktrise Dženifera Lopesa garo loku vietā izvēlējusies lokainu bobu. Bet aktrise Kristena Stjuarte Chanel modes skatē visus pārsteidza ar īsiem gaiši sarkaniem matiem.

Tiem, kas nebaidās eksperimentēt un mainīt savu dzīvi, 2014.gada rudenīn piedāvājam piecus stilīgus matu griezumu. 

Vīriešu matu griezums
Tas ir radikālākais matu griezums visdrosmīgākajām un izlēmīgām dāmām. Vīriešu stils sieviešu modē radās vēl 20.gadsimta sākumā, kad visiem pazīstamā Koko Šanela uzšūva savu pirmo „vīriešu” kostīmu, kad bija paredzēts sievietēm. Vīriešu stils sāka nostiprināt savas pozīcijas sieviešu modē un vēl joprojām ir ļoti populārs. 

Šajā sezonā modē atgriežas klasiskais matu griezums garsons. Šāds „puišu” matu griezums ideāli atbilst globālai vieglas provokācijas tendencei. 2014.gada rudens īsais matu griezums ir ieturēts diezgan konservatīvā stilā – nekādu noskūtu deniņu vai pakaušu, tikai skaisti izpurināti un ļoti sakopti mati, kas tiek akurāti pacelti virs pieres. Šādu matu griezumu  skatēs demonstrēja Christopher Kane un Givenchy.

 

Karē
Kā zināms, mode vienmēr atgriežās. Trendi, kas bija populāri pirms dažiem gadiem, iegūst jaunās iezīmes un atkal atgriežās modē. Tādējādi karē bija un paliek vispopulārākais matu griezums īsiem matiem. To var izskaidrot ar to, ka karē piestāv praktiski visiem, ļaujot izmantot jebkādus matu sakārtojums un tādā veidā mainīt savu izskatu burtiski katru dienu. Šodien modē ir visi karē matu garumi – no garuma, kas knapi piesedz ausis, līdz garumam, kas sniedzās līdz pleciem.

 

Šajā sezonā vēl ir populārs kontrastu tipa karē griezums, kurā galvvirsas un deniņu zonas tiek savienotas ar ļoti īsu, gandrīz neeksistējošu pakauša zonu. Mati uz pieres arī var tikt apgriezti dažādu garumu griezumos.  Karē matu griezumus varēja redzēt rudens-ziemas kolekciju modes skatēs no modes namiem Dries Van Noten, Louis Vuitton, Stella McCartney.

 

Bobs
​Pārbaudījums tiem, kas pieraduši pie mūžīgas klasikas, ir modernais sieviešu matu griezums - bobs ar maigām kontūrām. 

Reklāma
Reklāma

Bobs ir viens no iecienītākajiem īsajiem sieviešu matu griezumiem. To ir viegli sakārtot, tas izskatās eleganti un dinamiski, kā arī piestāv jebkādai sejas formai. 
 

Šogad Christopher Kane, Saint Laurent, Nina Ricci savās modes skatēs ieviesa šajā griezumā daudz jaunu un stilīgu ideju. Piemēram, daudzslāņu izpurušais bobs retro stilā. Šādu īsu matu griezumu modernajā 2014.gada sezonā var papildināt ar iegarenām sāņu šķipsnām. Frizieri-stilisti Moscino piedāvāja citu variantu: ļoti īsi nelīdzeni matu uz pieres ar pietiekami lielu apjomu augšā.



Piksi

Stilisti uzskata, ka piksi iegūs 2014.gada rudens modernākā matu griezuma titulu. Saīsinātas pakauša un deniņu zonas ir apvienotas ar pagarinātu galvvirsas zonu, bet gari, taisni vai asimetriski mati uz pieres padara izskatu vēl stilīgāku. 
Šajā sezonā arī būs aktuāli akurāti un līdzeni mati uz pieres, kas ar „māksliniecisko nekārtību” aizsedz pieri, ir iztaisnoti un nolikti uz sānu. Vieglā spurainība pakauša zonā un mazliet filētas šķipsnas deniņos un pakausī izskatās ļoti maigi un mazliet huligāniski. Piksi palīdz tēlam izskatīties pārdomāti nolaidīgam. 
 


Shag
​Pagājuši tie laiki, kad modē bija gludi un sarežģīti matu sakārtojumi. Šodien modē ir dabiskas un viegli ekstravagantas frizūras. Shag ir tieši tāda veida matu griezums. Angļu valodā šis vārds nozīmē „spurains”. Nosaukumu matu griezums ieguva tāpēc, ka mati tiek griezti haotiski un nolaidīgi. Daudzlīmeņu nolaidīgs Shag griezums var piešķirt matiem lielāku apjomu un stilīgāku izskatu. 

 

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar skaistuma portālu www.intensa.pro