Mūzikas namā Daile izrādes mazajiem skatītājiem: "Burvis no Oza zemes" un "Baltā kamielēna sapnītis"

Sākoties jaunajam mācību gadam, Mūzikas nams Daile aicina mazos skatītājus un ģimenes apmeklēt izrādes - Valta Pūces un Pētera Brūvera krāšņo un skanīgo mūziklu “Burvis no Oza zemes” un mongoļu tautas pasakas dramatizējumu “Baltā kamielēna sapnītis”.

Izrādes Burvis no Oza zemes publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādes "Burvis no Oza zemes" publicitātes foto.

27. septembrī plkst. 12.00 un 17.00 - dienas un vakara izrādes vienā dienā - mazajiem skatītājiem izskanēs Valta Pūces un Pētera Brūvera mūzikls “Burvis no Oza zemes”, kas tapis pēc Laimena Frenka Bauma zināmās pasakas “Brīnumainais burvis no Oza zemes” motīviem. Sapnī mazā Dorotija kopā ar sunīti Toto, vēja nesta, nokļūst tālu prom no mājām. Ejot pa Dzelteno ceļu uz Smaragda pilsētu, viņiem pievienojas Putnubiedēklis, Dzelzs Malkascirtējs un Gļēvais Lauva, kuri kļūst par Dorotijas draugiem. Ceļojumā, sastopot Labo Burvi, Ļauno Raganu un lidojošos mērkaķus,  pārvarot vājumu, bailes un trūkumus, pasakas varoņi nokļūst gan teiksmainajā burvja Oza zemē, gan atrod ceļu uz mājām. 
Kā atklāj iestudējuma režisore Dace Pūce: “...iestudējums „Burvis no Oza zemes”  ir neparasts, aizraujošs un sirsnīgs piedzīvojums. Izmantojot mūsdienu tehnoloģiskās iespējas, ir radīta multimediāla vide, kurā vienkopus saplūst gan teātris, gan kino. Mūzikla scenogrāfiju veido 11 īpaši veidoti maketi, kas attēlo darbības vidi, un tā ir unikāli veidota teātra izrāde, kāda Latvijā iepriekš nav tikusi iestudēta. Mūzikla atslēgas vārdi - dinamika, krāsainība, deja, mūzika, izaicinājums, kas spēs aizraut un iedvesmot gan bērnus, gan jauniešus, gan viņu vecākus un pat vecvecākus.”


Mūziklā lomas atveido: Dorotija - Ieva Sutugova, Burvis Ozs - Valts Pūce,  Lauvas lomā - Juris Kaukulis, Putnubiedēklis - Ralfs Eilands, Dzelzs Malkascirtējs - Artis Robežnieks, Toto - Antons Zamišļajevs, Tēva, Sarga un Zaļā tēva lomās - Uģis Roze, Mātes - Labās Burves un Zaļās sievas lomās - Ieva Akuratere, Aija Vītoliņa būs gan kaimiņiene, gan Ļaunā Ragana, bet Atis Ieviņš - Koka un Lidojošo Mērkaķu vadoņa lomā. Iestudējumā piedalās horeogrāfijas grupa Lienes Gravas vadībā un mūziķu grupa Jāņa Miltiņa vadībā (Jānis Miltiņš - taustiņistrumenti, Matīss Čudars - solo ģitāra, Jānis Lūsēns jr. - bass, Mārtiņš Linde - sitamie instrumenti, Kārlis Glavāns - klarnete).

 

12. oktobrī plkst. 17.00 mazajiem skatītājiem tiks izspēlēta izrāde “Baltā kamielēna sapnītis” pēc mongoļu tautas pasaku motīviem. Tajā atainots tālās zemes puikas Bata ceļojums Mongolijas tuksnesī.


Šajā pasakā, līdzīgi kā latviešu tautas pasakās, dzīvnieki attēloti ar saviem raksturiem un labais uzvar ļauno. Mongoļi par vienu no lielākajiem dārgumiem uzskata draudzību, un kāda pasaka beidzas ar vārdiem: “Posts un bēdas baidās ienākt tāda cilvēka jurtā, kam ir uzticami draugi”. Tas viss skatāms un piedzīvojams iestudējumā “Baltā kamielēna sapnītis”.

Reklāma
Reklāma

 

Biļetes pieejamas „Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās visā Latvijā un  www.bilesuparadize.lv. 


Mūzikas nams Daile atrodas Kr. Barona iela 31, Rīga
Ieskaties: www.dailesnams.lv