Brīvdienas vēl saulainas, jaunnedēļ gaidāms brāzmains vējš un lietus

Šīs nedēļas nogalē vēl saglabāsies saulains un silts laiks un varēs baudīt, iespējams, pēdējās atvasaras dienas. skaidrs debesis virs Latvijas nodrošinās virs Skandināvijas pussalas un Baltijas valstīm  esošais anticiklons, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija. 

Nedēļas nogalē vēl saglabāsies saulains un silts laiks un varēs baudīt, iespējams, pēdējās atvasaras dienas

FOTO: Marika Eglīte

Nedēļas nogalē vēl saglabāsies saulains un silts laiks un varēs baudīt, iespējams, pēdējās atvasaras dienas

Lai arī naktis un rīta stundas būs dzestras, dienas laikā gaiss iesils līdz +17...+21 grādam. Jau svētdien pievakarē lietus mākoņi sasniegs Kurzemes piekrasti. Pirmdien nokrišņu zona jau šķērsos visu Latviju, dažviet nesot pat stipru lietu.  Vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un pieņemsies spēkā - otrdien teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-19 m/s, bet piekrastē pat 20-21 m/s.

Nedēļas vidū īslaicīgi pastiprināsies augsta spiediena atzars, atmosfēras spiediens paaugstināsies, nokrišņi mitēsies, vējš pierims. Jau trešdien dienas gaitā ar nākamo ciklonu saistīta mākoņu un nokrišņu zona sasniegs Latvijas teritoriju; lietaina būs gan ceturtdiena, gan arī piektdiena. Arī šis ciklons nesīs vēja pastiprināšanos.

Ar ziemeļu vējiem Latvijā ieplūdīs ievērojami vēsākas gaisa masas. Ja šonedēļ daudzviet dienas laikā gaiss iesila pat līdz +20...+23 grādiem, pirmdien maksimālā temperatūra jau gaidāma vien +11..+16 grādu robežās, bet turpmākajās dienās tā būs vēl par 1-3 grādiem zemāka.  

Vēsākas kļūs arī naktis. Nedēļas vidū, debesīm skaidrojoties, temperatūra atkal pazemināsies līdz +1...+6 grādiem, vietām gaidāmas arī salnas, nedaudz siltāk būs tikai piekrastes rajonos.

Reklāma
Reklāma