Kamerkoris "DeCoro" atskaņos Brāmsa un Elgara mūziku koncertā "Alpu dziesma"

Piektdien, 26. septembrī plkst. 19.00 centrā “Koka Rīga” notiks Latvijas Universitātes kamerkora “DeCoro” koncerts “Alpu dziesmas”. 

FOTO: Shutterstock.com

 

Kora skanējumu un koncerta programmu papildinās pianistes Ilze un Ieva Dzērves, tenors Kārlis Rūtentāls un mecosoprāns Vizma Zvaigzne. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.
 

“Vienojošais šajā koncerta programmā ir ne tikai laikmets un tajā valdošā romantiskā estētika, bet arī reģiona klātbūtne atskaņojamo darbu saturā, proti, iedvesmojošie Alpi. Izskanēs atsevišķas daļas no angļu komponista Edvarda Elgara sešu dziesmu cikla “Bavārijas augstienēs”, kas tapis, iedvesmojoties no ceļojuma uz Bavāriju. Bet koncerta centrālais notikums būs vācu komponista Johannesa Brāmsa opuss “Mīlas valši”. Abi opusi oriģinālajā redakcijā ir rakstīti korim un klavierēm. Šoreiz klavieres ir īpašs izteiksmes līdzeklis, kas izceļas ar ļoti patstāvīgu un spilgtu lomu, nevis kā ierasts – pavadošo. J.Brāmss savu opusu ir rakstījis korim un klavierēm četrrocīgi, tas ļauj piepildīt sapni par satikšanos vienā koncertā mātei un meitai – pianistēm Ilzei un Ievai Dzērvēm,” atklāj koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

 

Reklāma
Reklāma

Koncertā kopā ar kori piedalīsies Ilze Dzērve (klavieres), Ieva Dzērve (klavieres), Kārlis Rūtentāls (tenors), Vizma Zvaigzne (mecosoprāns).

 

Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes kamerkoris DeCoro dibināts 2007. gadā, tā diriģenti ir Pēteris un Kristiāna Vaickovski. Korī dzied gan Latvijas Universitātes, gan citu augstskolu studenti vecumā no 18 līdz 30 gadiem.