Pašiņš bez kosmētikas glābj sievietes dzīvību

Uzņemot selfiju un iesaistoties aktivitātē „Selfijs bez kosmētikas”, 35 gadus vecā angliete Džekija Nikolsa izglāba dzīvību pati sev, vēsta laikraksts „Daily Mail”.  Ievietojot fotogrāfiju "Facebook” vietnē, sieviete nejauši uzspieda uz saiti un nokļuva lapā, kurā sievietes aicinātas īpašu uzmanību pievērst krūts vēža  problēmai un pārbaudīt savu veselību.

Sieviete nolēma piedalīties akcijā Selfijs bez kosmētikas un rezultātā atrada internetā vietni, kas aicina pārbaudīt krūšu veselību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sieviete nolēma piedalīties akcijā "Selfijs bez kosmētikas" un rezultātā atrada internetā vietni, kas aicina pārbaudīt krūšu veselību.

Sekojot video pamācībai, Džekija joka pēc nolēma pārbaudīt savas krūtis un vienā no tām atklāja aizdomīgiu sabiezējumu.  Diemžēl arī  ārsts  apstiprināja, ka tas tiešām ir krūts audzējs, kuru steidzami jāoperē.  Tam sekoja ķīmijterapijas kurss.  

Pēc tam, kad Džekija Nikolsa pastāstīja savu pieredzi, daudzas jaunās sievietes, kas ir sociālo tīklu aktīvas lietotājas, atzina, ka nekad nebūtu varējušies iedomāties, ka vēzis un ļaundabīgi audzēji var tikt atklāti tik agrīnos gados. Džekijas vīrs Toms atzinis, ka tiešām tā ir necerēta laime, ka vienkāršs projekts ar selfiju uzņemšanu glābis viņas sievas dzīvību.

„Tikai sociālo mediju ietekmē es vispār nonācu līdz domai, ka krūtis ir jāpārbauda. Iepriekš par to nebiju pat aizdomājusies. Paldies dievam, audzēju atklāju pašā sākuma stadijā un nu tas ir izārstēts, „ pozitīvajā pieredzē dalās Džekija, kas nu kļuvusi par krūts vēža labdarības kampaņas aktīvisti un iedvesmo arī citas sievietes nekavēties un veltīt laiku krūšu pašpārbaudei.  

Savukārt selfijs bez kosmētikas jeb haštags #nomakeupselfie kļuvis par līdzekļu vākšanas kampaņas simbolu. Kampaņa izrādījusies necerēti veiksmīga un vienas nedēļas laikā krūts vēža izpētes vajadzībām Apvienotajā Karalistē savākti  8 miljoni mārciņu. 

Reklāma
Reklāma


Projektu „Selfijs bez kosmētikas” uzsāka kāda sieviete, iedvesmojoties no aktrises Kimas Novakas, kas atļāvās apmeklēt „Oskara” pasniegšanas ceremoniju  bez kosmētikas kārtas uz sejas. 

 

Avots un foto: www.dailymail.co.uk