Matracis – tā nav greznība, bet galvenais līdzeklis mierīga un veselīga miega nodrošināšanā!

Tikai tajos brīžos, kad neesam pietiekami izgulējušies vai pamostamies ar sāpošu sprandu vai muguru, aizdomājamies par to cik liela nozīme ir labam miegam. Miegā mēs pavadām trešo daļu savas dzīves, tāpēc ir vērts padomāt kādā kvalitātē vēlamies šo laiku pavadīt, proti, uz kāda matrača gulēt. Labs matracis ir garantija veselīgam miegam un tādējādi arī labam noskaņojumam nākamajā rītā.

Foto no www.lalina.lv arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.lalina.lv arhīva.

Mazi bērni guļ visvairāk, un, kā zināms, guļot tie aug un attīstās, jo gulēšanas laikā tiek izstrādāts augšanas hormons, kā arī miegs palīdz smadzenēm apkopot jauniegūto informāciju, kas mazuļiem ir jo īpaši svarīgi, lai mācītos velties, rāpot, staigāt, runāt utt. 

 

La’Lina bērnu matrači ir 100% dabas produkts un no kopējā tirgus piedāvājuma atšķiras ar pildījumu un unikālo lina pārvalku, kurš ir īpaši piemērots matračiem –  stingrs un izturīgs. Piedevām atšķirībā no standarta veikala produkcijas, La’Lina matraču darināšanas procesā netiek izmantota līme, kas var kairināt mazuļa elpceļus, ādu un pasliktināt miega kvalitāti, kā arī samazināt miega ilgumu – visi matrača slāņi tiek savstarpēji cauršūti ar ekoloģisku kokvilnas diegu. Un visiem izejmateriāliem ir  sertifikāti, kas apstiprina to dabiskumu.

Matračus iespējams iegādāties gan standarta (120x60x6cm), gan nestandarta izmēros, turklāt pēc klientu norādītajiem izmēriem La’Lina to pagatavos vienas diena laikā! La’Lina matrači ir ieguvuši vairāku Latvijas pediatru un fizoterapeitu pozitīvas atsauksmes un atzīti par veselīgiem gulēšanai gan maziem, gan lielākiem bērniem.

 

La’Lina piedāvā matračus ar trīs dažādiem pildījumiem: 
1. lins, kokoss, jūraszāles, vilna;
2. lins, kokoss, vilna;
3. lins, zirgu astri, vilna.

 

La’Lina matračiem ir trīs vai četras kārtas atkarībā no Jūsu izvēlētās pildījuma kombinācijas, tomēr visi matrači tiek ražoti pēc viena principa – vienā pusē linu šķiedras filcītis, vidū kokoss, jūraszāles vai zirgu astri un vilnas kārta otrā pusē. Tāpēc neatkarīgi no tā, kādu matraci izvēlaties, vienmēr varēsiet iegūt mīkstāku un siltāku matraci (vilnas puse) vai cietāku un vēsāku matraci (linu šķiedras puse).


Pildījuma materāli

Lins – linu šķiedra ir nepārspējams dabiskais materiāls un ekoloģiski vistīrākais no augu valsts produktiem. Linu šķiedras filcītis nodrošina izturīgumu, elastīgumu un higiēniskumu, un tam ir laba gaisa caurlaidība, tāpēc linu matrači ir silti ziemā, bet vēsi vasarā. Linam ir ļoti augsta mehāniskā izturība, tas ir noturīgs pret pūšanu un lēni nolietojas. Lina filča kārta ir visiem La’Lina matračiem.


Kokokss (kokosa koira) ir dabīgs materiāls, kas tiek ražots no kokosrieksta šķiedras nevis no kokosa palmu lapu vai stumbra šķiedrām, kā nereti cilvēki mēdz domāt. Šķiedras tiek apstrādātas ar dabīgu lateksu, kas sniedz elastību, izturību un tai pašā laikā netraucē gaisa caurlaidībai. Šis materiāls neelektrizējas un tajā neuzkrājas mitrums. 

FOTO: Matracis no kokosa, vilnas un lina. 

 

Reklāma
Reklāma

Dabīgās kokosa šķiedras un dabīgā lateksa kombinācija dod iespēju matracim sniegt jūsu mazajam maigu un mīkstu virsmu, kas notur jūsu mazuļa muguru ortopēdiski pareizā stāvoklī. Koksa šķiedras īpašības ļauj ražot stingrus ortopēdiskos matračus, tāpēc La’Lin matracis ar divu kārtu kokosa šķiedru būs visblīvākais un cietākais no piedāvātajiem. 

FOTO: Matracis no jūraszālēm, kokosa, vilnas un lina. 


Jūraszāles ir dabas materiāls bagātināts ar jūras enerģiju un joda joniem. Jūraszāles laika gaitā nemaina savu formu, nelūzt un nesabirst, radot putekļiem līdzīgas sīkās daļinas, kas kairina elpceļus, tāpēc šie matrači jo īpaši piemēroti astmātiķiem un cilvēkiem ar jutīgiem deguniem. Miegs uz matrača ar jūras zālēm dāvās lielisku atpūtu un spēka lādiņu. Jūraszāļu pildījums nodrošina matracim labu gaisa apmaiņu, sniedz vieglu masāžas un nomierinošu efektu, regulē bērna ķermeņa temperatūras un mitruma balansu. Jūraszāles novērš statiskās elektrības uzkrāšanos matracī un tiem ir raksturīga patīkama, nomierinoša čaboņa.

Jūraszāles matračiem tiek vāktas jūrā svaigā veidā, žāvētas un skalotas, lai attīrītu no sāļiem. Pēc šādas procedūras jūraszāles maina savu krāsu un kļūst gaišas.

FOTO: Matracis no zirgu astriem, vilnas un lina. 


Zirgu astri ir pats ekskluzīvākais materiāls, kuru La’Lina piedāvā saviem klientiem. Zirgu astri ir absolūti hipoalerģiski un tas ir vienīgais no dabīgajiem materiāliem, kurš nekad nedeformēsies. Zirgu astri pamatoti tiek uzskatīti par vislabāko dabiskā pildījuma materiālu, jo tam ir ļoti augstas izturības īpašības,  tas ir elastīgs un ilgmužīgs, tas nesadalās slāņos, nedrūp, kā arī nerada putekļus. Tā šķiedrainā struktūra nodrošina lielisku gaisa cirkulāciju, kā arī šis pildījums labi uzsūc mitrumu, vienlaikus paliekot taustāmi sauss, kā arī labi to iztvaiko. 

Zirgu astri regulē mitruma un temperatūras balansu gulēšanas laikā, novērš elektrostatiskā lauka veidošanos, kas rada pārkaršanu, pārmērīgu mitruma līmeni un diskomforta sajūtu.


Vilna – dabīga nekrāsota aitas vilna – tiek izmantota, lai mīkstinātu matraci kā arī dotu papildus siltumu salīgiem gulētājiem. Ķīmiski neapstrādātās, dabīgās vilnas šķiedras satur vasku – lanolīnu –, kas ķermeņa siltuma iedarbībā kūstot, spēj nonākt ādā, sniedzot terapeitisku ietekmi, kas stimulē asinsriti un noņem sāpes. 

Ir zinātniski pierādīts, ka dabīga aitas vilna labvēlīgi ietekmē nemierīgi guļošus cilvēkus, kā rezultātā cilvēki miegā mazāk maina ķermeņa pozas, un tiek smazināts nejaušs pamošanās risks. Tas īpaši aktuāls bērna agrīnajos dzīves mēnešos, kad mazuļi, vēl pilnībā nespējot kontrolēt savu roku un kāju kustības, paši sevi pamodina. Uz vilnas kārtas ietecams guldināt arī jau lielākus bērnus, kuri miegā daudz un bieži gultā pārvietojas (rotē, lien, rāpo). Vilnas kārta ir visiem La’Lina matračiem.


Dakteru atsauksmes
Fizioterapeiti no „Laba prakse” ir atzinuši La’lina mazuļu matračus par veselīgiem un piemērotiem gulēšanai. Sarunā ar La’Lina produktu veidotājiem, Ruta Balode un Daina Šmite apgalvo, ka dabīgi materiāli ir vispiemērotākie bērniem, jo tie nav apstrādāti ar kaitīgām ķimikālijām. Savukārt vilna un lins, ar kuru apklāti visi La’Lina matrači, ziemā silda, bet vasarā atvēsina. La’Lina matraču blīvums ir atbilstošs, lai bērns pareizi attīstītos un guļot augtu, un bērna ķermenis miegā ieņemtu pareizu gulēšanas pozu.

 

Ieskaties: www.lalina.lv