Divas mīlošas večiņas apprecas 90 gadu vecumā. FOTO

Šo abu sieviešu mīlasstāsts aizsākās pirms septiņdesmit gadiem. Tagad, mūža novakarē, vecās lēdijas sola viena otrai mīlestību līdz kapa malai. „Nekad nav par vēlu,” teic 90 gadus vecās laulenes.

Mīlestībā līdz kapa malai. Divas homoseksuāli orientētas sievietes salaulājas 90 gadu vecumā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mīlestībā līdz kapa malai. Divas homoseksuāli orientētas sievietes salaulājas 90 gadu vecumā.

91 gadu vecā Vivjena Bojaka un viņas mūža draudzene, gadu jaunākā Elisa Djūbesa kāzu ceremonijā sēdēja ratiņkrēslā – veselība vairs nav tik stipra, lai mūžīgās mīlas solījumu dotu kājās stāvot. Sapucējušās bēšos tērpos, Elisa un Vivjena savu lesbisko mīlestību apliecināja pavisam oficiāli. Abas dzīvo ASV Aiovas štatā, kur viendzimuma laulības tika atļautas pirms 5 gadiem. „Šīs laulības mums ir svētki. Un patiesībā viņām to vajadzēja izdarīt jau sen,” teic klātesošie abu sieviešu draugi. Sanākušo nebija daudz. 

 

Abas mīlnieces satikās tālajā 1947.gadā, būdamas vēl pusaudzes. Sasniedzot pilngadību, viņas allaž turējušās kopā. Vivjena izmācījās par skolotāju, bet Elisa visu mūžu bijusi mājsaimniece Sievietes kā vienkārši draudzenes daudz ceļojušas – viņas pabijušas 50 štatos, apceļojušas Kanādu, kā arī pāris reižu viesojušās Eiropā. 

Elisa un Vivjena tā arī nekad nebija „iznākušas no skapja”. Tagad tas noticis – 90 gadu vecumā pēc 72 gadus ilgušām attiecībām vecās dāmas apprecējušās. 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv

Foto: ekrānuzņēmumi no Kasjauns.lv