Martas jociņi

Iesūtījusi Saiva Vītola. 

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Marta (5 gadi):
- Mammu, iedosi šķaidītāju? - ????? - Nu to, ar kuru tu pusdienu gaļu šķaidīji! Jēziņ, tas bija gaļas āmurs...

 

Kādā stāvlaukumā Martuks manu uzmanību pievērš mašīnas pakaļējam stiklam - tikko esot putns uzkakājis. Fu, tiešām baigā pļeka... Sameklēju salveti, izraušos no mašīnas un sparīgi tīru mēslu nost. Vēl bišķiņ. Tpu, uzspļauju uz salveti un paberžu vēl! Laikam Martukam otrpus stikla izskatījies savādāk, jo, kad iekāpju mašīnā, Martuks, saviebis deguntiņu, man uzprasa: "Kāpēc tu to salveti laizīji?"

 

Šodien virs Līgatnes lidinājās liels putns, izteicu varbūtību, ka tas varētu būt ērglis. "Mēglis?" - pārjautāja Marta. "Nē - ērglis! Saki "ērglis"!" - neatlaidās Martas mamma. "Mēglis!" - Martai "ērglis" tomēr nesanāca. Liku vēl teikt to sarežģīto nosaukumu, kamēr Martukam apnika: "Bet mēgļi taču arī ir, vai ne?"

 

Martiņa pirmo reizi pie zobārsta. Sēžam rindā, tad Martai izsprūk it kā loģisks secinājums: "Mammu, man tagad būs zelta zobs???"

 

Šovasar runcis Pipars ļoti knaši ir ķēries klāt peļveidīgo iznīcināšanai. Tad, kad peļuku beigtie ķermenīši jau sāka pa daudz mētāties pa pagalmu, lielais brālis  Rūdis nolēma tos daudzmaz cienīgi apglabāt. Martuku šis process ļoti ieinteresēja. Kā jau īstā atvadu ceremonijā pienākas, kapiņā pie pelītēm tika iemesta saujiņa ar mārpuķītēm. Martukam bija par šo lietu Rūdolfam viens jautājums: "Tu domā, ka viņas vēl ēst gribēs?"

 

Martiņai grūtības ar vārda "Šreks" izteikšanu, tāpēc, kad atbrauca tētis, Marta priecīgi paziņoja: "Tēt, mēs visi skatījāmies filmu par Seksu!"

 

Martuka atziņa: "Mūsu ģimenē ir trīs vīrieši - Rūdolfs Vītols, Raimonds Vītols un Tētis Vītols!"

 


Piedalies SEPTEMBRA joku konkursā! Balva - 70,00 EUR vērtībā

Reklāma
Reklāma

"Fantasy Park" piedāvā 12 jaunākajām tehnoloģijām aprīkotus boulinga celiņus.

Profesionāli ieeļļoti celiņi nodrošina ideālu bumbas slīdamību un pareizu tās trajektorijas ievērošanu.

Celiņi ir aprīkoti ar īpašajiem "bērnu bortiem", kas paceļami, lai bumba nenoripotu no celiņa un padarītu boulinga spēli interesantāku un azartiskāku bērniem.

Mūsu jaukās administratores pastāstīs Jums par boulinga spēles noteikumiem un spēles tehnikas pamatiem, kā arī pēc Jūsu pieprasījuma izsniegs spēles rezultātu izdruku.

 

Vēl divi konkursa dalībnieki saņems bilžu karti Latvija no "White Book"

 

Lai iesūtītu savu joku konkursam, SPIED ŠEIT!

Jūlija konkursā piedalīsies anekdotes, kas tiks iesūtītas līdz 30. septembrim (ieskaitot).