Vai tu spēj tam noticēt? Atvasara tuvojas!

Nedēļas nogalē laikapstākļi uzlabosies - nokrišņi mitēsies un bieži spīdēs saule un gaidāma atvasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtās prognozes. 

FOTO: Marika Eglīte

Piektdien un sestdien laika apstākļus vēl noteiks ciklona darbība, līdz ar to daudzviet gaidāms lietus, kas piektdienas naktī vietām būs stiprs, bet nedēļas nogalē lietus intensitāte samazināsies. Vēl piektdien ziemeļrietumu, rietumu vējš piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15 ms, bet nedēļas nogalē tas pavājināsies līdz lēnam. Pavājinoties vējam naktīs vietām gaidāma migla ar redzamību 500-1000 m. Gaiss naktī atdzisīs līdz +10...+15°, dienā būs +15...+20° silts.

 

1. septembrī virs Latvijas teritorijas pastiprināsies anticiklons, līdz ar to nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns vējš un starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule. Debesīm skaidrojoties, nakts laikā gaiss atsevišķās vietās var atdzist līdz +6...+8°, citviet tikmēr +10...+14°. Dienas laikā gaiss iesils līdz pat +17...+22°.

Reklāma
Reklāma

 

Septembris kopumā iesāksies ar jauku un siltu laiku. Nokrišņi būs tikai vietām un nelieli. Pa dienam bieži spīdēs saule un gaisa temperatūra nedaudz pārsniegs +20 grādu atzīmi, siltākajās dienās valsts dienvidos līdz pat +24 grādiem.