Krēmīgā pasta ar vistu un tomātiem

Šobrīd tomātu sezona ir pilnbriedā, tāpēc liekam tomātus visur. Te pastas recepte ar vistu un, protams, tomātiem. 

Viegla un sātīga maltīte - pasta ar vistu un tomātiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viegla un sātīga maltīte - pasta ar vistu un tomātiem.

Sastāvdaļas:

240 g īsas formas pastas

jūras sāls pastas vārīšanai

4 ēd.k. eļļas cepšanai

2 vistas filejas, sagreiztas šķelītēs

150 g „Rasa” krēmsiera ar olīvām

50 ml salda krējuma

3 nelielas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi


salātiem:

2 palieli tomāti

10 bazilika lapiņas, sakapātas

1 ēd.k. sakapātu pētersīļu

2 ēd.k. sakapātas arugulas

1/4 citrona miziņas, smalki sarīvētas

jūras sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

Katlā uzvāri ūdeni. Kad tas burbuļo, pievieno sāli un ber iekšā pastu.

Vāri, līdz pasta ir gatava.

Kamēr pasta vārās, turpat karstajā ūdenī iemērc uz 10 sekundēm tomātus, nomizo, iztīri sēkliņas un škidrumu un gaļīgo daļu sagriez kubiņos.

Liec bļodā. Pievieno pārējās salātu sastāvdaļas un samaisi.

 

Tikmēr pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistas gabaliņus no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini.

Kad pasta jau gandrīz ir gatava, pievieno vistas gabaliņiem krēmsieru, saldo krējumu un ķiplokus un samaisi.

Nokās pastu, atstājot nedaudz ūdens. Pieber pastu pannas saturam, pielej vienu kausiņu pastas šķidruma un samaisi.

Pavāri 30 sekundes, pievieno sāli un piparus un pasniedz, uzliekot virsū tomātu salātus.

 

 

Autors: Signe Meirāne

 

Sastāvdaļas