Traģiski: 36 gadus vecs jogas instruktors iekrīt aizā dažas stundas pēc tam, kad draudzene pieņēmusi viņa bildinājumu

Jogas instruktors Breds Pārkers (Brad Parker) vienatnē kāpa klintī un iekrita aizā Josemitu nacionālajā parkā Kalifornijā. Nelaime notika tikai dažas stundas pēc tam, kad vīrieša draudzene Džeinija Diala (Jainee Dial) bija pieņēmusi viņa bildinājumu. 

Vien pāris stundas pirms nelaimes gadījuma Džeinija pieņēma Breda bildinājumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vien pāris stundas pirms nelaimes gadījuma Džeinija pieņēma Breda bildinājumu.

 

 

Drīz vien pēc bildinājuma pāris nolēma iet atsevišķus maršrutus. Breds noskrēja 3 jūdzes, lai uzkāptu kādā klintī, kuru veica viens pats un bez drošības jostām.

 

Brīdi vēlāk citi klinšu kāpēji redzēja Bredu nokrītam no granīta klints, kas stiepjas 500 pēdu augstumā.

 

Parka uzraugi pārmeklēja teritoriju un artada vīrieša ķermeni, bet bija spiesti palikt ar Breda mirstīgajām atliekām pa nakti parka teritorijā, jo tumsas laikā parka helikopteram nebija iespēju atlidot.

 

Viņa ķermenis tika pārvests nākošajā dienā.

 

Aktīvais vīrietis, kurš bija pieredzējis klinšu kāpējs, sērferis un kalnu velosipēdists, tiks pieminēts kā dzīves baudītājs, kurš tūlīt pēc universitātes absolvēšanas divus gadus apceļoja pasauli. Ģimene un draugi ir šokā par vīrieša pēkšņo bojāeju.

Reklāma
Reklāma

 

“Viņš bija brīnišķīgs cilvēks,” tā min Sāra Makkaja (Sarah McKay), kurai pieder klinšu kāpšanas centrs Santa Rosā. “Viņš bija vienmēr pozitīvs. Viņa dzīves moto bija izbaudīt pasauli.”

 

Vīrieša vecāki izlidoja uz Kaliforniju, lai organizētu sava dēla bēres. Viņi vēlas Bredu kremēt, lai izkaisītu daļu pelnus pār Jusemitu, bet daļu pelnus vecāki vedīs uz savu dzīvesvietu. Dēla ķermeni viņi nav apskatījuši, vadoties pēc to cilvēku ieteikumiem, kas ir redzējuši klinšu kāpšanas negadījumos mirušos.

 

 

“Mēs visi esam šokā. Notikušais šķiet pilnīgi neticami,” tā izsakās mirušā tēvs. Viņš piemetināja, ka tic - dēls ir bijis piekusis no klinšu kāpšanas pirms dažām stundām un skriešanas uz nākamo klinti.

 

Breda ģimene veiks pārgājienu uz nelaimīgo klinti, lai gūtu kādu sirdsmieru. Breda nāve ir otrā šogad, kas ir notikusi šajā nacionālajā parkā. Parka vadība atklāj, ka katru gadu parkā notiek 1-2 nāves gadījumi.

 

Avots: www.dailymail.co.uk

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv