Kabaču un citronu ievārījums

Vai joprojām domā, kādus gardus ievārījumus pagatavot? Tos var vārīt pat no kabačiem - skat!

Kad ievārījums izvārīts, to salej glītās burciņās tā, lai ziemā prieks par padarīto!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad ievārījums izvārīts, to salej glītās burciņās tā, lai ziemā prieks par padarīto!

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg kabaču
  • 1 kg ievārījuma cukura
  • 2 citroni

Gatavošana:

  • Kabačus nomizo, tiem izņem mīkstumu un sagriež nelielos kubiņos.
  • Tos apber ar cukuru, lai pastāv.
  • Kad tiem ir atdalījies šķidrums, tos liek vārīties.
  • Kad kabaču kubiņi ir pusmīksti, tiem pievieno nelielos kubiņos sagrieztus citronus.
  • Kad ievārījums sāk biezēt, to pilda burciņās vai burkās.
Reklāma
Reklāma

Šāds ievārījums derēs arī kūku gatavošanā vai pie brokastu galda pankūkām!

Recepte: Agita Gabrāne