5 soļi, kas palīdzēs atbrīvoties no melnajiem punktiem uz sejas

Veselai sejas ādai noteikti jābūt svaigai, starojošai un tīrai. Tomēr nereti uz tās var pamanīt nelāgus melnus punktiņus, kurus gribas likvidēt, izspiežot tos ar pirkstiem kā pinnes. Tomēr tas nav labākais veids, kā no tiem atbrīvoties. 

Sejas maskas ir labs līdzeklis cīņai ar melnajiem punktiem.

FOTO: Shutterstock.com

Sejas maskas ir labs līdzeklis cīņai ar melnajiem punktiem.

Ja nebūsiet uz savas sejas vai kakla ādas laicīgi pamanījis melnos punktiņus, tad to noteikti izdarīs tavs sarunas biedrs. Tas noteikti nebūs patīkami, tādēļ lai nerastos šāda situācija, ikdienu jāseko, lai melnie punkti uz sejas vispār neparādītos.

 

Kā to panākt?

Parasti melnie punkti rodas no pārlieku lielas un aktīvas tauku dziedzeru koncentrācijas uz ādas – izdalās tauki, tie nosprosto poras un rodas melni nesmuki punktiņi. Ja vēl tev ir taukaina āda un paplašinātas poras, tie var būt ne tikai uz sejas, bet arī uz visa ķermeņa - kakla, muguras vai kājām.

Lūk, mūsu ieteikumi, kas, iespējams, tev noderēs, lai novērstu melnos punktiņus, kā arī jaunu melno poru rašanos.

 

PIRMAIS SOLIS

Mazgā seju ar maigu sejas tīrītāju divas reizes dienā – no rīta un pirms gulētiešanas. Noteikti jāpievērš uzmanība, lai sejas tīrītājs nesatur alkoholu un smaržvielas. Tad tīrītāju noskalot ar remdenu, bet ne karstu ūdeni. Attīrīšana jau tā kairina ādu un tā kļūst vēl sliktāka.

 

OTRAIS SOLIS

Nosusini maigi sejas ādu ar sausu dvielīti. Neberzē seju, lai to lieki nekairinātu. 

 

TREŠAIS SOLIS

Uzklāj mālu masku uz sejas – deguna, pieres un kakla vismaz divas reizes nedēļā. Māls maigi attīra ādu no eļļas un citiem netīrumiem uz tavas ādas. Izmanto rozā mālu, jo tieši tas attīra poras, vienlaicīgi balinot ādu un likvidējot atmirušās epitēlija šūnas, palīdzot cīnīties ar pinnēm.

Reklāma
Reklāma

 

CETURTAIS SOLIS

* Maigi attīri seju ar kādām maskām. Vari pagatavot paši mājās no auzu pārslām un ūdens. Uztaisi dabisku sejas attīrītāju no auzu pārslām un karsta ūdens. Sajauc aptuvenās proporcijās (viens pret vienu) tasīti auzu pārslu pret tikpat daudz ūdens. Šī maska absorbēs lieko ūdeni un palīdzēs no ādas izvadīt eļļu. Uzklāj auzu pārslu putriņu uz sejas aptuveni uz 15 minūtēm, masu noskalo ar ūdeni un seju nosusini ar dvieli.

* Vari izmantot arī kanēļa – medus masku. Tējkaroti medus sajauc ar tējkaroti kanēļa pulvera. Ar apļveida pirkstu kustībām uzklāj izveidoto masu uz sejas. Ļauj 15 minūtes iedarboties, noskalo ar siltu, pēc tam – aukstu ūdeni.

Lai pārbaudītu, vai tev nav kairinoša ādas reakcija uz kanēli un medu, nelielu daļu pārbaudi uz elkoņa priekšējās daļas.

 

PIEKTAIS SOLIS

Tomēr galvenais - seko līdz savai sejas ādai un neļauj uz tās uzkrāties netīrumiem. Ja notiek pastiprināta svīšana, centieties ar salvetīti sviedrus noslaucīt.

 

ATCERIES! Ja melnie punkti rada lielas problēmas, nomaini spilvendrānu. Sevišķi, ja tā ir ražota no tāda materiāla, kas uzsūc sviedrus. Tikmēr, kamēr guli, uz spilvendrānas uzkrājas atmirušās ādas daļiņas un seja miega laikā nesaglabājas tīra. Vislabāk maini spilvendrānu katru otro dienu.

 

Protams, ja neizdodas ar vienkāršiem paņēmieniem atbrīvoties melnajiem punktiem, noteikti jāmeklē speciālista palīdzība. Tomēr atceries, ka, izmantojot dabas veltes kā palīglīdzekli, rezultāts pamazām būs redzams. Apbruņojiesar pacietību un rezultātā iegūsi maigu un tīru ādu!

 

 

Raksts publicēts sadarbībā ar www.biocosmetic.lv