Karstums beidzies - kādam prieks, kādam bēdas

Vēl tikai šodien Latvijā valdīs karsts laiks, bet turpmākās dienās gaiss kļūs vēsāks un arī bieži līs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Augusts vēl Latvijā varētu nest arī kādu karstāku dienu, sola meterologi.

FOTO: Shutterstock.com

Augusts vēl Latvijā varētu nest arī kādu karstāku dienu, sola meterologi.

Eiropas teritorijas lielākajā daļā laika apstākļus nosaka aktīvs ciklons, kura centrs atrodas virs Ziemeļjūras. Tā ietekmi sajūtam arī Latvijā – gan pēdējās karstās dienas ir saistītas ar šī ciklona silto sektoru, gan arī pērkona lietusgāzes pirmdien dienas laikā un naktī uz otrdienu nesīs aukstā fronte, kas saistīta ar šo pašu ciklonu.

Turpmākajās šīs nedēļas dienās dienvidu puses vējus nomainīs dienvidrietumu, rietumu puses vēji, darba nedēļas otrajā pusē tie iegriezīsies pat no ziemeļu puses, līdz ar to naktīs termometra stabiņš jau noslīdēs līdz +12...+17 grādu atzīmēs, vietām sasniedzot pat +10 grādus, bet dienas laikā nedēļas pirmajā pusē gaiss iesils vēl līdz +20...+25 grādiem, bet nedēļas otrajā pusē būs vien +17...+23 grādus silts.

Ciklonu aktivizēšanās mūsu reģionā veicinās arī biežus nokrišņus – pirmdien dienas laikā un naktī uz otrdienu, Latviju šķērsojot jau iepriekš minētajai aukstajai frontei, vietām gaidāmas pat stipras pērkona lietusgāzes, stipri līs arī ceturtdien, lielākais nokrišņu daudzums gaidāms valsts austrumu daļā. Tomēr arī citās nedēļas dienās daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Negaisa laikā iespējamas arī krasas vēja brāzmas un krusa.

Reklāma
Reklāma

Nākamās nedēļas sākumā saglabāsies līdzīgi laika apstākļi kā šīs nedēļas gaitā, tomēr augusts vēl Latvijā varētu nest arī kādu karstāku dienu.