5 padomi nevainojama manikīra ilgstošākai saglabāšanai

Pat visskaistākais manikīrs nav mūžīgs. Klasiskas nagu lakošanas lielākais mīnuss ir ātrā lakas nolobīšanās, kā arī dabiskā nagu toņa maiņa. Uzzini, kā šīs problēmas risināt.

Iesācējām vislabāk izvēlēties profesionālu nagu laku ražotāju produktus, nevis dekoratīvās kosmētikas zīmolu piedāvājumā atrodamās.

FOTO: Shutterstock.com

Iesācējām vislabāk izvēlēties profesionālu nagu laku ražotāju produktus, nevis dekoratīvās kosmētikas zīmolu piedāvājumā atrodamās.

 

 

 

1.Nagu iekrāsošanās. Lai nagi no pārāk biežas lakošanas neiekrāsotos dzeltenīgā tonī, zem krāsainās lakas vienmēr apakšā jāklāj bāze. Tomēr uz to ne vienmēr var paļauties – ļoti iesējams, ka nagi dzeltēs tāpat, īpaši, ja esi tumšu laku cienītāja. Ja tavi nagi ir ieguvuši iedzeltenu toni, bet tu vēlies izmēģināt kādu caurspīdīgu laku ar pavisam nemanāmu toni, izvēlies to ar violetu nokrāsu. Šīs krāsas neitralizē viena otru. Ja ar vienu kārtu nepietiek, lai noslēptu dzeltenumu, liec vēl otro vai trešo. 

2.Spīduma zaudēšana. Ko darīt, ja pēc pludmalē aizvadītas dienas tava nagu laka sākusi izskatīties teju matēta? Notīri saules aizsargkrēma un smilšu pārpalikumus ar spirtā piesūcinātu vates plāksnīti. Pēc tam uzklāj pa virsu jaunu virslakas slāni. 

3.Nolupusi laka. Kopš manikīra uzlikšanas pagājušas divas dienas. Tas būtu nevainojams, ja ne nolupis robs uz viena naga… Ko darīt? Ar nagu pulētāju uzmanīigi novīlē krāsas slāni apkārt robam. Pēc tam uzklāj laku tikai „cietušajai” vietai. Kad tā izžuvusi, pārklāj vēl vienu nagu lakas kārtu visam nagam. Izskatīsies tā, it kā nekas nemaz nebūtu bijis! 
 

 

4.Sānos atlipušas nagu uzlīmes. Pagājušajā vasarā modē nāca nagu uzlīmes. Tā tu tiksi pie sarežģīta manikīra, kura tapšana salonā būtu dārga un laikietilpīga. Taču arī uzlīmēm ir savi mīnusi, piemēram, pēc kāda laika to maliņas sāk atlīmēties. Ja vēl neesi gatava šķirties no sava manikīra, ieslēdz fēnu un kādu brīdi paturi pirkstus karstajā gaisā. Piespied uzlīmes pie naga, un tās no jauna pielips. Papildus aizsardzībai uzklāj virskārtu. 

Reklāma
Reklāma

 

5.Ja nagu lakošana nepadodas tik labi, cik gribētos. Nav viegli pašai skaisti uzlakot nagus. Tam nepieciešama ietrenēta roka un pieredze. Ja ar nagu lakošanu ikdienā neaizraujies, bet uz kādu pasākumu vēlies izveidot sev manikīru, izraugies viegli lietojamas lakas. Iesācējām eksperti iesaka izvēlēties no naglu laku zīmolu (Orly, OPI un tamlīdzīgi), nevis dekoratīvās kosmētikas ražotāju klāsta. To veidotāji vairāk piestrādājuši pie formulas un noturības, kā arī parasti ir izstrādājuši vieglāk lietojamas otiņas. Kad lako nagus, turi rokas stingri uz galda vai citas plakanas virsmas, lai netrīcētu rokas.

 

Pēc kosmētikas žurnāla „Allure” apkopotajiem ieteikumiem.