Nākamnedēļ karstums mitēsies; gaidāms arī lietus

Šajās brīvdienās un jaunās nedēļas sākumā vēl gaidāms karstums, pēc tam tas mazināsies. Visa nedēļa būs arī lietaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Izskatās, ka karstākā diena būs pirmdien, tad jāmeklē lietussargi.

FOTO: Shutterstock.com

Izskatās, ka karstākā diena būs pirmdien, tad jāmeklē lietussargi.

 

Sestdien neliela ciklona ietekmē gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām līs stipri. Arī svētdien līs, bet nokrišņu intensitāte būs mazāka. Brīvdienās saglabāsies karsts laiks - maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā sasniegs +24...+28 grādus, vien Kurzemes piekrastē būs par kādu grādu vēsāks.

 

Pirmdiena būs nedēļas karstākā diena, kad gaisa temperatūra visā valstī sasniegs +26...+32 grādus. Pirmdien gaidāmas arī lietusgāzes, ko pavadīs negaiss ar krusu un vēja brāzmām. Sākot no otrdienas, kad teritoriju no rietumiem šķērsos aukstā fronte, Latvijā pakāpeniski ieplūdīs vēsāks gaiss, kas saglabāsies līdz pat darba nedēļas beigām. Šajā periodā gaisa temperatūra nakts laikā nepārsniegs +13...+18 grādus, bet dienas laikā tā gaidāma vien +20...+24 grādu robežās.

Reklāma
Reklāma

 

Visu nedēļu būs lietains laiks, kā arī pastiprināsies dienvidu puses vējš, kas atsevišķās dienās brāzmās sasniegs 15-17 m/s.