Ko iesākt, ja vīram ir mīļākā – šķirties vai tikt vaļā no sāncenses?

Uzzinot par mīļotā vīrieša neuzticību mums pastāv divas izvēlēs iespējas - nekavējoties šķirties vai censties glābt to, kas vēl glābjams. Sānsolis ne vienmēr nozīmē mīlestības zudumu pret sievu. Tas var būt vienkārši mirkļa vājums.

Nenoraksti laulību pirms laika. Ļoti bieži vīrieši nožēlo sānsoļus, it sevišķi, ja šāda rīcība rada draudus ģimenei.

FOTO: Shutterstock.com

Nenoraksti laulību pirms laika. Ļoti bieži vīrieši nožēlo sānsoļus, it sevišķi, ja šāda rīcība rada draudus ģimenei.

Mēdz teikt - mīlestībā kā karā - visi ieroči labi. Bieži vien attiecībās, kurās iesaistīta trešā persona - mīļākā, iniciatīva pieder tieši sievietei. Vīrietis, noguris no ikdienas rutīnas, vēlas asas izjūtas vai kaut uz mirkli atgriezt aizejošo jaunību, var ļauties sievietes valdzinājumam. Tādā gadījumā viņš kļūst par marioneti mīļākās rokās un sievas centieni saglabāt ģimeni var izrādīties bezspēcīgi. Ko iesākt likumīgajai sievai? Vai uzsākt karu ar sāncensi?

 

Mīļākā  ir, bet pierādījumu nav 

Pēc visām pazīmēm tev šķiet, ka vīram ir mīļākā, taču pie rokas pieķērusi viņu neesi. Vīrs klusē kā partizāns un krāpšanā neatzīstas. No vienas puses - tevi urda nemiers un vēlme uzzināt patiesību. No otras puses rodas šaubas - vai tomēr tas ir tā vērts un nepadarīs visu vēl sliktāku. Ar šādām pārdomām visbiežāk saskaras sievas, kuras laulība nodzīvojušas aptuveni piecus līdz septiņus gadus un kurām ir bērni. Tieši bērnu un ģimenes vārdā viņas ir ieinteresētas laulību saglabāt.

 

Atceries, ka aizliegtais auglis ir pats saldākais. Bieži vien krāpšanas iemesls ir tieši adrenalīns un sajūta, ka zodz brīvības gabaliņu pats no savas dzīves. 

 

Pats galvenais šādā situācijā - nerīkoties spontāni, emociju ietekmē un neklausīties "labvēles", kuras vēlas tev "atvērt acis". Ja vīrietis atgriežas mājās un meklē attaisnojumus savai rīcībai - kārtis ir tavās rokās. Iesākumā pamēģini vienkārši izrunāties, taču nevis par konkrēto faktu, bet attiecībām kopumā. Kā viņš jūtas, kā pietrūkst laulības dzīvē, kā vērtē uzticēšanos. Varbūt palaid nedaudz vaļīgāk attiecības - mazāk kontrolē vīru, nodemonstrē, ka tev pašai ir savas intereses. Labi audzināts suns, brīvi skraidot apkārt mājai, būs uzticīgāks saimniekam nekā pie ķēdes piesiets, kuram izdevies izrauties no iesprostojuma. Šāds suns būs nikns uz saimnieku un aizskries tur, kur viņu labāk baros. Atceries, ka aizliegtais auglis ir pats saldākais. Bieži vien krāpšanas iemesls ir tieši adrenalīns un sajūta, ka zodz brīvības gabaliņu pats no savas dzīves. 

 

Ko šādā gadījumā nekādā gadījumā nedrīkst darīt: 

  • Netēlo detektīvu. Jo vairāk rīkosi teatrālas izmeklēšanas, kontrolēsi vīru, rakņāsies viņa telefonā un kabatās, jo tev būs lielākas galvassāpes. Ja arī vīrietim ir gadījies sānsolis, tas ne vienmēr nozīmē, ka tu viņam esi vienaldzīga. Reģējot uz regulārām scēnām, vīrietis, lai kā tevi mīlētu, nevēlēsies atgriezties vietā, kur viņu tiesā un ierobežo.
  • Izvairies no ultimātiem. Pie vārdiem "vai nu es, vai nu viņa" tu riskē tieši par 50%, ja ne vēl vairāk - par sliktu tev.
  • Esi situācijas noteicēja. Kamēr viņš apgalvo, ka nekādas mīļākās nav, tu esi spēles noteicēja. Ja tavu pārmetumu un aizdomu rezultātā viņš atzīsies - par dramaturgu kļūs vīrietis un jūsu attiecību scenāriju rakstīs viņš.

 

Nekad nepazemojies. Lai cik slikti tu justos iekšēji, ārēji tev jābūt stiprai. 

 

Reklāma
Reklāma
  • Nedalies savos pārdzīvojumos ar vecākiem un draudzenēm. Tu dzīvo savu dzīvi un padomi, kas sniegti vadoties pēc citu pieredzes, var tev arī nederēt. 

 

Atceries, ka tavs "noklīdušais papagailis" var atgriezties - kā tad tu skatīsies acīm tiem, ar kuriem kopā esi viņu kritizējusi un nosolījusies nekad mūžā viņu neņemt atpakaļ? Tas ir tavs vīrietis, ar kuru jūs saista kopīga pagātne. Ja tu esi viņu izvēlējusies un nodzīvojusi kopā ilgus gadus, viņš nevar būt nemaz tik slikts. Mēģinot vīrieti, kuru joprojām mīli, noliet ar dubļiem, pati šajos dubļos sasmērēsies. Ja tev ļoti gribās ar kādu aprunāties - komunicē ar cilvēkiem, kas nav tavā draugu lokā vai aizej pie psihologa.

  • Nenoraksti laulību pirms laika. Ļoti bieži vīrieši nožēlo sānsoļus, it sevišķi, ja šāda rīcība rada draudus ģimenei. Ļauj vīrietim kapitulēt un notici, ka situācija var mainīties. Protams, ja šī nav kārtējā reize, kad tu viņam piedod.
  • Nekad nepazemojies. Lai cik slikti tu justos iekšēji, ārēji tev jābūt stiprai. Tajā pat laikā neatgrūd savu vīrieti. No tavas puses ignorēts, viņš būs viegls laupījums citai.

 

Tu pazīsti vīra mīļāko 

Lai arī šī nav patīkama situācija, tā vismaz ir skaidra un tu zini ar ko tev ir darīšana. Izvēle gan nav diez ko liela. Tu vari gaidīt, kamēr situācija atrisināsies pati no sevis vai arī pāriet uz aktīvu darbību. 

 

  • Rīkojies un runā! Ja sieviete pazīst mīļāko un neko nedara, tikai klusējot pārdzīvo, viņa faktiski akceptē šīs attiecības. Klusēt, smaidīt un pieņemt situāciju nedrīkst. Tajā pat laikā nedrīkst taisīt scēnas un ultimātus. Līdz vienīgi saruna, kurā uzvarēs emocionāli stiprākais, kurš spēj sevi labāk turēt grožos. Ja sāncense tev ir personiski pazīstama, iespējams, uzzinot, ka esi lietas kursā par notiekošo, viņa atkāpsies pati. Arī saturīga saruna ar vīrieti "lieko visas kārtis galdā" var izvērsties ļoti produktīva. Ja tu viņam būsi svarīga, vīrietis centīsies jūsu attiecības saglabāt. Jā nē - tātad šīm attiecībām tāpat nav nākotnes un tu lieki netērēsi savus dzīves skaistākos gadus.
  • Nedaudz sabiezē krāsas. Sarunā nodemonstrē visu negatīvo notikumu virkni, kas sekos, ja vīrs turpinās sānsoļus. Nabaidies minēt vārdus "šķiršanās" un raugies, kā viņš to uztvers.
  • Neko neturi ar varu. Dzīvē var gadīties dažādi. Iespējams, viņš patiešām ir iemīlējies citā sievietē un nevēlas saglabāt laulību. Tad atlaid viņu! Arī tu esi pelnījusi būt laimīga kopā ar to, kurš tevi novērtē.

 

Avots: www.kasjauns.lv pēc woman.ru materiāliem.

Saistītie raksti