Mācāmies gatavot jāņogu uzpūteni!

Vairumam šāds uzpūtenis, protams, asociēsies ar bērnību, un kā nu ne, ja dzestrā vasaras vakarā, mazi bērni būdami, skraidījām pa krēslaino zāli, līdz pie debesīm parādījās zvaigznes, kamēr pa to laiku mammas gatavotais uzpūtenis, ārā rāmi stāvot, bija jau atdzisis un nu bija laiks vakariņās ēst saldo ēdienu! 

Kā jau pierasts - uzpūteni parasti pasniedzam ar aukstu pienu. Taču bērniem noteikti tas garšos arī bez piena!

FOTO: Shutterstock.com

Kā jau pierasts - uzpūteni parasti pasniedzam ar aukstu pienu. Taču bērniem noteikti tas garšos arī bez piena!

Sastāvdaļas:

  • 1,5 l ūdens
  • bļodiņa jāņogu
  • 250 ml cukura
  • 200 ml manna
  • piens pasniegšanai

Gatavošana:

  • Katliņā ielej ūdeni, ieber nomazgātas ogas. 
  • Vāra, kamēr ogas pašķīst.
  • Tad pievieno cukuru, izmaisa un lēnām sijā iekšā mannu.
  • Visu vāra, kamēr sabiezē.
  • Uzpūteni atdzesē un atdzisušu to saputo gaisīgās putās, līdz tas krasi maina krāsu uz gaišāku.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas