Nākamnedēļ Rīgā sāksies festivāls RE RE RĪGA!

Nākamnedēļ, no 6. līdz 9.augustam, Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros norisināsies vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā – festivāls RE RE RĪGA!, kas pulcēs vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas – laikmetīgais cirks, mūzika, deja un ielu teātris. 
Festivālā būs daudz bezmaksas pasākumu, tāpēc nepalaid garām! Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Festivālā būs daudz bezmaksas pasākumu, tāpēc nepalaid garām! Publicitātes foto.

 

 

Festivāla centrālās norises vietas šogad būs Rīgas Kongresu namā un pie Kronvalda parka, kā arī kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014”. Vairākas izrādes notiks arī pie Laimas pulksteņa, kā arī Kaļķu un Vaļņu ielas stūrī. Festivāla programmā ir pieejami daudzi bezmaksas un vairāki maksas pasākumi. Biļetes ir nopērkamas „Biļešu serviss” kasēs un internetā. 

 

RE RE RIGA! tiek rīkots ar mērķi aktivizēt kultūras procesus Rīgā, padarot pilsētu par pozitīvi lādētu, radošu, piedzīvojumiem bagātu, sociāli atraktīvu vidi. Festivāla norise iedibina jaunu tradīciju, iezīmējot Rīgu Eiropas un pasaules ielu festivālu kartē kā ikgadēju tikšanās vietu.

 

Festivāla RE RE RĪGA! 2014 programma

Trešdiena, 6.augusts

 

Kongresu nama Lielā zāle

Plkst.19:30

 

TĀLAMANA (ASV)

Koncertuzvedums „Pa dzintara ceļu”

Festivāls šogad sāksies jau nedēļas vidū – 6.augustā un to ievadīs latviešu izcelsmes mūziķes Lailas Saliņas (Laila Salins, ASV) kolektīvs „TālaMana” ar koncertuzvedumu „Pa dzintara ceļu…”. Šajā kolektīvā dažādas etniskās izcelsmes etno un džeza mūziķiem pievienojies izcilais sitaminstrumentālists Šeins Šanahāns (Shane Shanahan, ASV), slavenā čellista Jojo Ma (Yo-Yo Ma) līdzgaitnieks un viens no Āzijas etniskās mūzikas projekta „Silk Road” (Zīda ceļš) dibinātājiem. Koncertuzvedums „Pa dzintara ceļu…” izveidots īpaši šim notikumam un vedīs klausītājus ceļojumā pa senajiem dzintara tirdzniecības ceļiem no Baltijas jūras krastiem, cauri Centrālajai Eiropai uz Vidusjūru, līdz pat senajai Ēģiptei.

 

Festivāla laukums pie Kongresu nama

Plkst.21:00

 

BRAM GRAAFLAND (Nīderlande)

The Yelling Kitchen Prince

Pēc skatītāju vēlēšanās festivālā atgriežas Nīderlandes muzikālais pankūku cepējs Brams. Kamēr viņš svaigi rada mūziku, top garda pankūka, un otrādi – kamēr viņš cep svaigu pankūku, top mūzika. Viesuļvētrai pielīdzināmais priekšnesums piedāvā vizuālu, akustisku un smaržīgu baudījumu.

 

Ceturtdiena, 7.augusts

Pie Laimas pulksteņa

Plkst.18:00 un 20:00

BRAM GRAAFLAND (Nīderlande)

The Yelling Kitchen Prince

 

Kongresu nama Lielā zāle

Plkst.19:30

MAGMANUS (Zviedrija)

Asimetriskais franču-norvēģu duets no Zviedrijas ierauj aizkustinošā un komiskā stāstā par pieķeršanos un attālināšanos, par nekontrolējamo domino efektu cilvēku dzīvē, to kā cilvēka rīcība var izkrāsot kāda cita dzīvi.

 

Kongresu nama Jaunā zāle

Plkst.21:00

ANIMAL RELIGION (Spānija)

Indomador

Avangardiska izrāde par cilvēku, kurš atklāj savus dzīvnieciskos instinktus un pārvērš skatuvi par zvērnīcu. Te dīvainas starpsugu būtnes stāv uz rokām, rāda akrobātiskus trikus augstpapēžu kurpēs, imitē gaiļu kaujas un ar rituālām dejām pamodina stihijas.

 

Piektdiena, 8.augusts

Pie Laimas pulksteņa, kā arī Kaļķu un Vaļņu ielas stūrī

Plkst.18:00 un 20:30

COMPAGNIE MOBIL (Nīderlande)

Sulky M1

Āts Diriks (Aat Dirks)  nav no tiem puišiem, kuri baidītos sasmērēt rokas. Izrāde ir romantiska komēdija par ūsaino un neveiklo lauku puisi un viņa senilo automobīli Sulky 1. Tā silda sirdi, un ne tikai tāpēc vien, ka tajā spēlējas ar uguni. Turklāt, izrādes laikā tiek atklāti arī daudzsološi savaldzināšanas paņēmieni!

 

Plkst.19:00

 

CIRKA TEATER & JAUNIEŠU PŪTĒJU ORĶESTRIS AUSEKLĪTIS (Norvēģija/Latvija)

Musica Mobile

Grandiozā izrāde “Musica Mobile”, mūzikas mašīna ir norvēģu cirka trupas Cirka Teater un latviešu Jauniešu pūtēju orķestra Auseklītis kopprojekts. Izrāde ir pārsteidzošs stāsts par pretstatiem starp aplupušo ārzemnieku teātra trupu un glancēto orķestri, starp cilvēku un tehnoloģiju, starp troksni un mūziku, un mirkli, kad ceļš uz harmoniju šķiet neiespējams.

 

Kongresu nama Jaunā zāle

Plkst.18:00

 

LUSCO E FUSCO (Spānija)

Encontros

“Encontros”, jeb tulkojumā satikšanās ir humoristisks stāsts par cilvēka emocionālo un fizisko sastapšanās pieredzi, ne tikai starp diviem cilvēkiem, bet starp dažādām valodām un pretstatiem plašākā nozīmē. Šeit sastopas fiziskais teātris un cirka virtuozitāte, lai radītu jaunu pašizpausmes kodu. 

 

Plkst.21:00

ANIMAL RELIGION (Spānija)

Indomador

 

Kongresu nama Lielā zāle

Plkst.19:30

NUUA (Somija)

Lento

Laikmetīgā cirka un vizuālā teātra trupai NUUA raksturīgs poētisks izteiksmes veids, kurā ķermenis kopā ar objektiem kļūst par instrumentu un izteiksmes līdzekli. Apvienojot dažādaus cirka elementus un fizisko teātri, «Lento» ierauj riska, kontroles un nostaļģijas meklējumos.

 

Festivāla laukums pie Kongresu nama

Plkst.17:00, 18:00 un plkst.20:30

PANGOTTIC (Lielbritānija)

Thingamabob

Kopā ar Metu (Mat Pang) ielas vidū atrodas arī viņa izgudrota ārkārtīgi sarežģīta un sīki izstrādāta ierīce ļoti vienkāršu uzdevumu veikšanai. Ar Pangottic šarmu skatītāji ātri vien tiek ierauti aizraujošajā izziņas procesā un kļūst par šīs izrādes daļu, līdz pat mirklim, kad ierīce pati pārņem vadību pār tās izgudrotāju un publiku.

 

Reklāma
Reklāma

No plkst.17:30 līdz plkst.20:30 

YMEDIOTEATRO (Spānija)

SIE7E

Teātris uz riteņiem - septiņu kvadrātmetru lielā telpā trīs mākslinieki un piecpadsmit skatītāji kopā izdzīvo 10 elpu aizraujošas minūtes, vērojot lielāko sapņu īstenošanos uz smalki darinātās miniatūrās skatuves. Pārsteidzošajā komēdijā ikdienas priekšmeti atdzīvojas un stāsta savus aizkustinošos stāstus.

 

Plkst.17:30 un plkst.19:30

CLUNKER CIRCUS (Somija)

Fuzzy dice circus

Kompānijas rokrakstu veido radošs gars, spilgtas personības, trakas idejas, pārsteidzošas cirka prasmes un nesaspringta pieeja dzīvei. Viņu mērķis ir būt savas paaudzes spogulim. Deviņdesmito gadu deju mūzikas ritmos un laba humora noskaņās jaunie mākslinieki rāda akrobātiskus trikus, dejo ar apli un ālējas ar skrituļslidām. 

 

Kultūras vasarnīca „Esplanāde2014”

Plkst.18:00

MIONIA (Latvija)

Mionia ir Latviešu komponistes un  dziedātājas  Maijas Līcītes veidots projekts. Koncerts artistic pop noskaņās priecēs ar dziesmām par  mikro un makro pasauli, kā arī Visuma neizmērojamiem plašumiem, par pretstatiem, par mistisko neredzemo. 

 

Plkst.20:00

MANTA (Latvija)

Ansamblis, kurš netiecas piederēt kādai konkrētai kustībai vai žanram. Gluži otrādi, Mantā spēlē četri drosmīgi vīri, kuri ļauj katrai atsevišķai dziesmai diktēt savus noteikumus. Tas, protams, var šķist eklektiski, taču ierakstu satur kopā grupas līdera Edgara Šubrovska (Hospitāļu iela, Gaujarts) zīmīgais vokāls, kā arī dziesmu raksturs.

 

Sestdiena, 9.augusts

Kongresu nama Jaunā zāle

Plkst.21:00

DEFFRACTO (Francija)

Flaque

Pirms vairākiem gadiem žonglēšana pārvilināja divus jaunus zinātniekus uz cirka pasauli. Tagad viņu ambīcija ir radīt ķermenisku žonglēšanas valodu - grafisko žonglēšanu. Caur virkni gleznu, tādiem kā nelieliem stāstiem bez vārdiem, virtuozie mākslinieki uzjautrinošā veidā stāsta par savu lielo žonglēšanas kaislību.

 

Pie Laimas pulksteņa

Plkst.17:30 un plkst.20:30 

COMPAGNIE MOBIL (Nīderlande)

Sulky M1

Plkst.18:00

Pārsteiguma izrāde

 

Plkst.19:00

CIRKA TEATER & JAUNIEŠU PŪTĒJU ORĶESTRIS AUSEKLĪTIS (Norvēģija/Latvija)

Musica Mobile

 

Kongresu nama Lielā zāle

Plkst.19:30

CIRCO EIA (Spānija)

Capas

„Capas” jeb tulkojumā no spāņu valodas “slāņi”, ir cirka izrāde par komunālā dzīvokļa ikdienu. Viens mūziķis un četri akrobāti, poētiski jokojot un dejojot, mājīgā un ģimeniskā atmosfērā spēlējot teātri un cirku, dalās savas dzīves komiskākajos, skumjākajos un intīmākajos brīžos.

 

Kongresu nama Jaunā zāle

Plkst.21:00

DEFRACTO (Francija)

Flaque

Defracto ir gados jaunu skatuves mākslinieku apvienība, kura sev izvirzījusi ambīciju – radīt ķermenisku žonglēšanas valodu, ko varētu saukt par grafisko žonglēšanu. Gijoms (Guillaume Martinet) un Eriks (Eric Longequel) ar žonglēšanu iepazinās, studējot zinātni. Lai arī mākslai izdevies jaunekļus pārvilināt savā pusē, tieksme pēc meklējumiem un eksperimentiem nav pārgājusi. Žonglēšana tiek izvērsta kā ritmiska un grafiska valoda, kura rada vizuālus iespaidus, abstraktu punktu un līniju grafiku, un ķermenis tajā kļūst par patstāvīgu manipulācijas objektu.

 

Festivāla laukums pie Kongresu nama

No plkst.17:30 līdz plkst.20:30

YMEDIOTEATRO (Spānija)

SIE7E

 

Plkst.16:30, plkst.18:30 un plkst.19:30 

PANGOTTIC (Lielbritānija)

Thingamabobb

 

Plkst.20:30

COMPAGNIE MOBIL (Nīderlande)

Sulky M1

 

Plkst.15:30 un plkst.20:30

PAKI PAYA (Beļģija)

Shake Shake Shake

Meklējot ideālo partneri, izskatīgais Tonijs iesaistīs kādu “nabaga brīvprātīgo” trakākajos piedzīvojumos. Gaisa akrobātika vai ķīniešu stienis – ar Toniju viss ir iespējams. 

Pārsteidzošā un humora pilnā gaisa akrobātikas izrāde ar savu ekstravaganci un disko noskaņām garantē labu garastāvokli uz ilgu laiku. 

 

 

Kultūras vasarnīca „Esplanāde2014”

Plkst.20:00

KAKTIŅŠ & STŪRĪTIS (Latvija)

„Kaktiņš un Stūrītis” savus muzikālos stāstus, meklē Latviskajā identitātē.

Brīvās formas muzikāli triepieni, nepiespiestā toņkārtā, identitātes meklējumiem par fonu izvēloties industriālos, sociālos un vēsturiskos skaņu celiņus. Tas ir kā muzikāls konspekts par kādu procesu, faktu, apjausmu, latviskajā.

 

Plkst.22:00 

BABA ZULA (Turcija)

Šamanistiskajam rituālam līdzīgais priekšnesums ir īsts vēlīno sešdesmito gadu mūzikas iedvesmots austrumu rokenrola piedzīvojums. Vērienīgo šovu papildina vēderdejas, krāšņi tērpi, dzeja, teātris un zīmēšana. Apvienojot tradicionālo instrumentu skanējumu ar mūsdienīgām skaņām, BaBa ZuLa radījuši žanru, ko paši dēvē par Stambulas psihodēliju.