Augusta brīvdabas kino vakari Esplanādē turpināsies ar Eiropas kino pērlēm

Augusta brīvdabas kino vakari Esplanādē turpināsies ar Eiropas kino pērlēm - pirmais augusta seanss - 2.augustā. Visi pasākumi, tajā skaitā kino vakari, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” notiek bezmaksas. 
2.augustā - „Laimīgajiem veicas” - britu komēdija/drāma, kas stāsta par pozitīvo, aktīvo un jautro skolotāju Popiju un viņas attiecībām ar apkārtējiem. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2.augustā - „Laimīgajiem veicas” - britu komēdija/drāma, kas stāsta par pozitīvo, aktīvo un jautro skolotāju Popiju un viņas attiecībām ar apkārtējiem. Publicitātes foto.

 

Sestdien, 2. augustā plkst.23, pozitīvā britu humora gaisotnē turpināsies Lattelecom brīvdabas kino vakari ar komēdiju/drāmu ”Laimīgajiem veicas” („Happy-go-lucky”). Ar filmu iepazīstinās kino bloga kinocast.lv autors Sergejs  Musatovs, pirms seansa pastāstot interesantus faktus par filmu, tāpēc apmeklētājus aicinām ierasties jau 22:30.  

 

„Laimīgajiem veicas” ir britu komēdija/drāma, kas stāsta par pozitīvo, aktīvo un jautro skolotāju Popiju un viņas attiecībām ar apkārtējiem. Popijas dzīve ne vienmēr ir saulaina, taču, neskatoties uz to, viņa visur spēj atrast pozitīvo. „Laimīgajiem veicas” 2008. gadā pēc vairāku kritiķu vērtējuma tika atzīta par vienu no labākajām gada filmām, tai skaitā iegūstot balvas dažādos filmu festivālos kā  Eiropā, tā arī ASV. 

 

Savukārt sestdien, 9. augustā plkst.23,  kultūras vasarnīcā varēs baudīt drāmas, mistērijas un romantikas apvienojumu filmā „Iluzionists” („The Illusionist”). Tā ir pilnmetrāžas animācija, kuras darbība norisinās 20.gs. sākumā, Vīnē, kad pilsētā ierodas noslēpumains cilvēks, kurš dēvē sevi par iluzionistu Eizenhaimu. Viņš demonstrē neredzētus un brīnumainus trikus, tādā veidā iepazīstoties ar kroņprinča līgavu Sofiju. Jūtu iespaidā ilūziju pavēlnieks nolemj izpildīt savu lielāko triku mūžā... „Iluzionists” izpelnījies pozitīvas kritiķu atsauksmes un filma vairākkārtīgi pārsniegusi prognozētos ieņēmumus.

 

Sestdien, 16. augustā plkst.23, ar filmu „2 dienas Parīzē” („2 Days in Paris”) tiks atklāts filmu cikls „Eiropa iedvesmo Ameriku”. Tā ietvaros tiks rādītas spilgtākās filmas, kas uzņemtas Francijā, Itālijā un Spānijā, tādējādi ienesot Esplanādē dienvidu saules burvību un vasarīgo noskaņojumu.   

 

Reklāma
Reklāma

Filma „2 dienas Parīzē” ir romantiska komēdija par franču fotogrāfi un amerikāņu dizaineri, kuri cenšas iedvest jaunu dzīvību savās attiecībās, dodoties ceļojumā uz Parīzi. Ceļojums pārim uzliek daudz jaunu pārbaudījumu un rodas jautājums - vai tiešām attiecībām ir pienācis gals? Filma uzņemta Parīzē, līdz ar to tā ļauj baudīt pilsētas ainavas un atmosfēru.

 

Filmu cikls „Eiropa iedvesmo Ameriku” turpināsies sestdien, 23. augustā plkst. 23, kad tiks izrādīta pasaules slavenā režisora Vudija Allena filma „Romai ar mīlestību” („To Rome With Love”). Filma ir Allena veltījums Romai - vienai no skaistākajām Eiropas pilsētām, un tajā savijas komiski un romantiski stāsti. Filmā piedalās gan pats Allens, gan arī tādas zvaigznes kā Penelope Krusa, Aleks Boldvins, Elēna Peidža un citi. 

 

Amerikāņi Eiropā filmu ciklu noslēgs sestdien, 30. augustā plkst.23, filma „Parīze, es tevi mīlu” („Paris Je T'aime”). Filma veidota, apvienojot 18 romantiskas noveles, kuras uzņēmuši 20 pazīstami režisori par tēmu "Parīze - mīlestības pilsēta". Epizodes ataino atšķirīgus Parīzes reģionus, sniedzot priekšstatu par kopējo un atšķirīgo pilsētā. Filmā pārstāvētas dažādas nacionalitātes un valodas, kas to padara krāsainu un atšķirīgu. 

 

Turpinot pērn iesākto tradīciju, Lattelecom kultūras vasarnīcā „Esplanāde” līdz pat septembra vidum piedāvās Eiropas un pasaules labākās filmas. Tās būs populāras, atzītu režisoru filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu – drāmas, melodrāmas un komēdijas –, tādējādi ļaujot iepazīt arī daudzveidīgo Eiropas kino pieredzi un kopīgi gatavojoties šogad decembrī Rīgā gaidāmajai Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai. Papildu lieliskām filmām apmeklētājus gaida dažādi pārsteigumi no Lattelecom.