Esplanādē izrāde par Koko Šaneli un Salvadoru Dali

Ceturtdien, 31.jūlijā, kultūras vasarnīcā „Esplanādē 2014” plkst.22 un plkst.24 turpināsies režisores Ilonas Brūveres veidotās brīvdabas izrādēs „DĀMU PARADĪZE”, šonedēļ stāstot par modes jaunumiem laika posmā no 1920. līdz 1940. gadam. Ieeja bezmaksas. Šoreiz stāsti par Koko Šaneli un  Salvadoru Dali.

Aktieru ansamblis katrā izrādē iejūtas citos tēlos, atainojot ikreiz citas populāras personības un kulta elkus, uz Esplanādes  skatuves katru ceturtdienas vakaru līdz pat 21.augustam. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aktieru ansamblis katrā izrādē iejūtas citos tēlos, atainojot ikreiz citas populāras personības un kulta elkus, uz Esplanādes skatuves katru ceturtdienas vakaru līdz pat 21.augustam. Publicitātes foto.

 

31.jūlija izrādes veltītas Koko Šanelei, Marlēnai Dītrihai, Menam Rejam, Elizabetei Ardēnai, Dali un Karnegi, Ninai Riči, Ketrīnai Hepbernai un Ingrīdai Begmanei, Kikijai Montparnasai un Ģertrūde Stainai. 1920.gadā sāk raidīt pasaulē pirmais komerciālais radio, pēc gada Elizabete Ardēna modes dāmām piedāvā pirmo ūdens izturīgo skropstu tušu un par īstu sensāciju modes industrijā kļūst nagu laka, bet Max Factor, bēgot no revolūcijas Krievijā, Amerikā kļūst par izcilāko no Holivudas  grima māksliniekiem.

 

31. jūlijā modes vēsturi skatītāji iepazīs ar  Daces Krieviņas (1920-1930) un Ievas Veitas (1930-1940) tērpu kolekcijām. Izrādes darbība visās desmitgadēs risinās drēbnieku darbnīcās modes mekā Parīzē. Iestudētajā kino arhīvā ekrāna tēlus atveido aktieri Marija Bērziņa, Dārta Daneviča, Normunds  Bērzs, Jānis Āmanis, Maija Romaško, Ligita Skujiņa, Ēriks Loks, Oskars Brambergs u.c. Pirmajās divās izrādēs  aktieru  ansamblis Alise Polačenko, Ieva Aleksandrova- Eklone, Ieva Pļavniece, Marta Grase- Ančevska, Jūlija Ļaha, Juris Jope, Andris Bulis, Andris Gross, Māris Bezmers un Mārtiņš Brūveris publiku iepazīstināja ar Annas  Heinrihsones un Ivetas Šurmas  tērpiem, kas veidoti   par laika posmu no 1900. līdz 1920. gadam. 

 

Reklāma
Reklāma

Aktieru ansamblis katrā izrādē iejūtas citos tēlos, atainojot ikreiz citas populāras personības un kulta elkus, uz Esplanādes  skatuves katru ceturtdienas vakaru līdz pat 21.augustam izspēlējot desmit izrādes un demonstrējot vairāk nekā 1000 tērpus, kurus veidojuši desmit dažādi kostīmu mākslinieki.

 

Izrāžu autore un režisore ir kinorežisore un žurnāliste  Ilona Brūvere. Horeogrāfi Regīna Kaupuža un Ilja Vlasenko, scenogrāfs Kristaps Skulte. Galvenā grima māksliniece Baiba Grīna. Kuratore Diāna Čivle, konsultants Artis Štamgūts, kinooperatore Elīna Bandēna. Nakts  brīvdabas izrādes DĀMU PARADĪZE Esplanādē notiek katru ceturtdienu, prezentējot publikai krāšņus  tērpus, atraktīvas drēbnieku un modeļu raksturlomas, atklājot konkrētus faktus par  nozīmīgiem notikumiem modes pasaulē, Eiropas politikā un sabiedrībā laika posmā no 1900. līdz 2000 gadam.