Tveice un dažas pērkona pavadītas lietusgāzes - šīs nedēļas laika prognoze

Šīs nedēļas sākumā Latvijā valdīs tveice, tomēr to pavadīs pērkona lietusgāzes. Pūtīs pārsvarā lēni dienvidu puses vēji, kas negaisa laikā var būt brāzmaini. Gaisa temperatūra gaidāma +16...+22° robežās, bet dienā gaiss iesils līdz +27...+33°.

Ūdens temperatūra būs visai augsta, tikai jūrā - nedaudz vēsāks. Foto iesūtīja portāla lasītāja Baibiņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ūdens temperatūra būs visai augsta, tikai jūrā - nedaudz vēsāks. Foto iesūtīja portāla lasītāja Baibiņa.

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes, izmaiņas laika apstākļos gaidāmas nedēļas otrajā pusē, kad Latvijai no rietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka, atnesot plašas pērkona lietusgāzes, brāzmainu vēju un gaisa temperatūras pazemināšanos - piektdien gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs +22...+27 grādus.

Savukārt brīvdienās strauji atgriezīsies karstums - vējam iegriežoties no austrumiem, dienvidaustrumiem teritorijā ieplūdīs sauss un karsts gaiss. Gaisa temperatūra nakts laikā gaidāma +19...+24 grādu robežās, bet dienā būs ļoti stiprs karstums: gaisa temperatūra būs +30...+34 grādi.

Karstā un sausā laika ietekmē daudzviet saglabājas ļoti augsta mežu ugunsbīstamība. Tā nedaudz mazināsies nedēļas otrajā pusē, bet brīvdienās tā atkal pieaugs.

Reklāma
Reklāma

Ūdens temperatūra daudzviet saglabāsies virs +20 grādiem, vien jūras piekrastē un līča rietumu daļā būs +12...+17 grādi.