6 gudrības, kā samazināt vidukļa apkārtmēru ar apģērba palīdzību

Kādas jostas, blūzes vai krāsas izvēlēties savā garderobē, lai neizceltu vai samazinātu vidukli? Padomos dalās modes un izklaides centra Rīga Plaza  stiliste Una Bernatoviča.
Izskatīsimies lieliski! Foto: Itāļu modes un aksesuāru veikals lielajiem izmēriem Persona

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izskatīsimies lieliski! Foto: Itāļu modes un aksesuāru veikals lielajiem izmēriem "Persona"

„Sievietes bieži vien par daudz uzmanības pievērš savas figūras mīnusiem un neievēro pozitīvo. Lai justos komfortabli un izskatītos satriecoši, atliek tikai ieraudzīt sava auguma plusus un tos izcelt,” stāsta stiliste  Una Bernatoviča.

 

 

 

 

1. Zelta likums – liec akcentu uz sava ķermeņa skaistākajām daļām

„Pirmais un svarīgākais noteikums – ieskaties spogulī un atrodi skaistākās sava ķermeņa daļas. Ja tas ir kakls, liec akcentu uz kaklu, izvēloties brīnišķīgas rotaslietas. Ja tās ir acis, nebaidies tās izcelt ar kosmētiku. Akcentējot kādas ķermeņa daļas, tiek novērsta uzmanība no auguma nepilnībām,” stāsta stiliste Una.

 

2. Vidukļa un gurnu daļā neizvēlies spīdīgu audumu vai aplikācijas

Spīdīgs audums lieki piesaista cilvēku acu skatienus un vidukli padara platāku, nekā tas patiesībā ir. Tieši tāpat ir ar aplikācijām vai auduma zīmējumiem. Ja vēlies vizuāli samazināt vidukļa apkārtmēru, nepiesaisti lieku uzmanību šai daļai.

 

Reklāma
Reklāma

3. Neizvēlies vidukļa daļai smagnēju audumu

„Smagnējs audums vizuāli palielinās auguma aprises. Ja gribi izskatīties slaidāka, izraugies viegli krītošu audumu,” padomu dod Una.

 

4. Vidukļa līnijā izvēlies tumšas krāsas

Lai vidukli vizuāli samazinātu, priekšroku dod tumšākām un matētām krāsām. Ķermeņa daļa, kura būs ietērpta gaišās krāsās, izskatīsies apjomīgāka.

 

5. Izvēlies pareizu svārku vai blūzes garumu

Ja izraudzīsies, piemēram, blūzi, kas beidzas tieši gurnu rajonā, akcents tiks likts uz gurniem. Ja uzvilksi svārkus, kas beidzas vidukļa daļā, izcelsi vidukli. Apģērbi nedrīkst beigties platākajā gurnu vai vidukļa vietā – tas vizuāli paplatinās un piešķirs apjomu.

 

6. Necenties apspīlēt smalku jostiņu

Labāk vispār neliec jostu. Nedali augumu uz pusēm. Visneveiksmīgākā proporcija ir 50 pret 50. Tas padara vidukli un augumu vizuāli masīvāku un smagnējāku.