Kā norūdīties, lai justos vesels un možs arī ziemā?

No medicīniskā viedokļa vismaz reizi gadā no darba un sadzīves problēmām ir jāizbrīvē divas nedēļas (pēc kārtas) – tas ir minimālais laiks lai ne tikai izgulētos, izstaigātos svaigā gaisā, izpeldētos un satiktos ar draugiem, bet lai iztīrītu galvu, kas ir svarīgākais priekšnoteikums možam garam.

Pēc pirmajām divām garo dienu pastaigām muskuļi smelgs, bet pamazām iešana tavā organismā veicinās laimes hormona serotonīna rašanos.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc pirmajām divām garo dienu pastaigām muskuļi smelgs, bet pamazām iešana tavā organismā veicinās laimes hormona serotonīna rašanos.

Ņem vērā, ka daba dziedē, daba veldzē!

Dodies uz laukiem, staigā plikām pēdām pa zāli, labības rugājiem, oļiem, čiekuriem, liedagu. Viss, kas masē tavas pēdas, masē arī tavus iekšējos orgānus – uz pēdām atrodas daudzi bioloģiski aktīvi centri, kuri atbalsojas mūsu ķermenī. Uzsūc enerģiju no kokiem – vismaz uz 15 minūtēm stāvi, cieši apskāvusi koku (kuru koku – tas jāsajūt tev pašai, ar kuru tev vislielākā saskaņa. Pati lasi un sagatavo ziemai zāļu tējas, meža ogas un sēnes un citus labumus, ko dāvā daba – tam ir ne tikai praktisks, bet galvenokārt psihoterapeitisks efekts. Ziemā dzersi nevis parastu tēju, bet tās skaistās vasaras dienas liepziedu tēju, kas smaržo vienkārši pēc laimes. 

 

Daudz staigā!

Jebkuras kāju kustības ir viens no efektīvākajiem veidiem lieko kaloriju un peļuvēderiņu likvidēšanai. Ja ilgstoši ej vienmērīgā ritmā, tiek darbinātas visas muskuļu grupas. Pēc pirmajām divām garo dienu pastaigām muskuļi smelgs, bet pamazām iešana tavā organismā veicinās laimes hormona serotonīna rašanos  (starp citu, to veicina ne tikai skriešana un tumšā šokolāde, bet arī tomāti!).

 

Valkā svārkus, bet nevalkā apakšveļu!

Sievišķajai seksuālajai enerģijai ir nepieciešams sazemējums, tāpēc uz laiku atsakies no apakšbiksēm un velc līdz zemei garus, plandošus svārkus – tā, lai ejot dzirksteles šķīst uz visām pusēm.

Reklāma
Reklāma

 

Nedari neko!

Ja atvaļinājums ir tikai divas nedēļas, neieplāno tajā dzīvokļa remontu, plašus dzimtas saietus, profesionālas literatūras studēšanu, nepadarīto darbu līdzgalamizdarīšanu. Vismaz pāris dienas mēģini pilnīgi neko nedarīt – izbaudi dolce farniente (itāliski – saldā nekā nedarīšana).

 

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07.