Maza viltība, lai atbrīvotos no celulīta

Celulīts ir toksiski tauki, kas izlauzušies no dziļākajiem ;adas slāņiem, radot apelsīna mizas rakstu uz ādas. Tas redzams galvenokārt resnākajās ķermeņa zonās, piemēram, uz augšstilbiem, dibena un vēdera, bet tas var būt arī uz augšdelmiem. Piedāvājam vienu mazu viltībiņu, lai atbrīvotos no celulīta un dažus ilgetrmiņā noderīgus padomus.

Ikrīta noberšanās ar suku palīdzēs samazināt celulītu. Foto: Andris Jermuts. Foto modelei nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ikrīta noberšanās ar suku palīdzēs samazināt celulītu. Foto: Andris Jermuts. Foto modelei nav saistības ar raksta saturu.

Jo vairāk ķermenī toksīnu, kas radušies apkārtējās vides un uztura piesārņojuma ietekmē, jo lielāka nosliece uz celulītu. Smēķēšana un dzīve lielpilsētā piesārņo ķermeni un rada bedrītes augšstilbos. Bet ļaunākie celulīta izraisītāji ir kofeīns, rafinētais cukurs, alkohols, pārstrādāta pārtika.

Mazā viltībiņa

Katru rītu noberzē ķermeni, izmantojot atbilstošu ķermeņa suku (tās nopērkamas lielveikalos un aptiekās). Dari to pirms dušas vai vannas, nevis mazgāšanās laikā vai pēc tās, kad āda ir slapja. Sāc no pēdām un vieglām kustībām berzē sirds virzienā. Vieglāk berzē mīkstākās ķermeņa daļas, piemēram, vēderu vai krūtis. Šis ir ātrs un lēts veids, kā paātrināt attīrīšanās procesu, uzlabot asinsriti un samazināt celulītu.  

Cīņa ar celulītu. No kā izvairīties?

Slikts ūdens

Jā, patiešām. Krāna ūdens var saturēt hormonus, ķimikālijas un rada ļaunāko celulīta veidu. Tā vietā izvēlies dzert filtrētu vai pudeļu ūdeni. Ideālā variantā - no stikla pudelēm. Jo tīrāks ūdens, jo mazāka nosliece uz celulītu. Mēģini izdzert vismaz 2,5 litrus ūdens dienā.

Piesārņota vide

Kā zināms, dzīvošana lielpilsētā izraisa celulītu. Smogs, izgarojumi un smēķēšana uzkrājas un rada papildu stresu organismam. Izvairies no šādas vides, cik vien iespējams, un centies vingrot dabā un prom no piesārņojuma, piemēram, pastaigājies parkā, nevis pa ceļu.

Alkohols

Regulāra alkohola lietošana ir nozīmīgs celulīta izraisītājs. Alkohols ir pirmais, no kā jāatsakās (vai vismaz jāierobežo), ja nopietni gribi atbrīvoties no celulīta.

Slikta asinsrite

Pārāk daudzās stundas, sēžot pie darba galda, nepalīdz asinsritei un tauku dedzināšanai. centies aptuveni ik pēc stundas pieceties un izstaipīties, pastaigāt un izdarīt dažus pilnus pietupienus.

Ko darīt?

Reklāma
Reklāma

Ēd biloģisko pārtiku

Centies ēst tikai biloģisko pārtiku, jo tā nesatur ķimikālijas, kas piesārņo ķermeni. tas ir sevišķi svarīgi, ja runa ir par gaļu, zivīm un piena produktiem.

Samazini kafijas daudzumu

Kofeīns padara celulītu vēl ļaunāku. Ikdienā izdzertā kafija palēlina attīrīšanos, tostarp arī aknu darbību, kas ir galvenais orgāns, kas atbild par attīrīšanu un tauku sadedzināšanu. Viena tase dienā nekaitē, bet vairāk kafijas palielina izredzes iegūt celulītu.

Atsakies no pārstrādātiem ogļhidrātiem

Ēdot čipsus, ceptus kartupeļus, maizi un kviešu brokastu pārslas, tu palielini ne tikai saņemto kalorju daudzumu, bet arī celulīta rašanās iespējamību šajā pārtikā esošo slikto tauku dēļ.

Ēd augļus, kas bagāti ar antioksidantiem

Tumšās ogas, piemēram, mellenes, kazenes un avenes, satur daudz antioksidantu. Arī akai ogas no Brazīlijas (ja vien tādas pieejamas) satur vairāk antioksidantu nekā jebkura cita zināma pārtika, turklāt lieliski cīnās ar celulītu. Vēlams - katru rītu pievienot tējkaroti saldētu vai kaltētu akai ogu savam kokteilim. 

Dzer zaļo tēju

Arī zaļā tēja satur lielu daudzumu antioksidantu. Tā ir lieliska alternatīva kafijai un palīdz attīrīt ķermeni.

Vingro

Regulāra vingrošana uzlabo asinsriti un palielina muskuļu masu. Jo lielāka muskuļu masa, jo mazāk tauku/celulīta tev būs.

 

Avots: Džeimss Daigens "Tīrs un slaids dzīvesveids" (izd.SIA "The White Book").