Aicinām apmeklēt tautisku pasākumu - Māras diena Pokaiņos!

Māras diena ir latviešu svētki, kas veltīti Mārai, senlatviešu dievībai. Pokaiņu darboņi ir uzsākuši svinēt šos skaistos svētkus un aicina piedalīties gan mazus, gan lielus, lai atgūtu senlatviešu tradīcijas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Netālu no Dobeles atrodas noslēpumainais Pokaiņu mežs ar savu neparasto dabu un enerģētiskajiem akmens krāvumiem. Par mežu ir daudz nostāstu, bet to, ka mežs nav parasts var apgalvot daudzi Pokaiņu apmeklētāji. Dziedināšanās brīnumi šeit notiek un ne tikai!

 

Tādēļ mēs – Pokaiņu akadēmijas darboņi, tieši Pokaiņos nolēmām svinēt Māras dienu.

 

Māras diena ir latviešu svētki, kas veltīti Mārai, senlatviešu dievībai. Pēc Saules kalendāra Māras iezīmē viduspunktu starp Jāņiem, kas ir vasaras saulgrieži, un Miķeļiem, kas apzīmē ražas sezonas beigas. Māra ir sievišķais spēks, tā ir Dieva materiālā izpausme, folklorā tā simbolizē zemi. Māras galvenās īpašības ir mīļums un svētums. Māra ir sevišķi tuva sievietei, palīdzot mūža svarīgākajos notikumos: tautās ejot, radībās un bērnu audzināšanā. Tādēļ mēs šajā dienā veltīsim daudz uzmanības sievietei, godināsim to, stiprināsim sievišķību, lūgsim Māras svētību bērniem un ģimenei. 

 Māra ir sievišķais spēks, tā ir Dieva materiālā izpausme, folklorā tā simbolizē zemi. Māras galvenās īpašības ir mīļums un svētums.

 

Laipni lūdzam piedalīties arī bērnus, jo kad tad vēl, ja ne no mazotnes mācīties svinēt Latviešu gadskārtas un mazajām meitenēm sajusties īpaši godātām Māras dienā , savukārt mazie puiši redzēs un paši piedalīsies sievietes godināšanā. Bez tam Māra ir bērnu aizgādne. Lūgsim Māras svētību mūsu bērniem un ģimenēm šajā enerģētiski spēcīgajā vietā.

Reklāma
Reklāma

 

Pēc rituāliem mežā ar Pokaiņu akadēmijas Zinātāju palīdzību papētīsim sevi un mūsu mazos, izmantojot dažādus instrumentus: skaitļus, Saules enerģijas kalendāru, roku līnijas un Rūnas.

 

Pokaiņu akadēmija Pokaiņos atzīmē visas latviešu gadskārtas. Par to lasiet: https://www.facebook.com/pokainuakademija

 

Gaidīsim lielus un mazus Pokaiņos!