Astoņi veidi, kā skaistumkopšanā var izmantot visparastāko sodu

Katras kārtīgas saimnieces virtuvē atrodama soda. Bet vai zināji, ka tā ir izcilniece ne tikai ēdienu gatavošanā un uzkopšanas darbos, bet arī skaistumkopšanā? Portāls DailyMakeOver.com apkopojis 8 veidus, kā no sodas pagatavot matu, zobu un ādas kopšanas līdzekļus. 

Izrādās, soda ir ļoti labs skaistumkopšanas līdzeklis, turklāt lēts un visiem pieejams.

FOTO: Shutterstock.com

Izrādās, soda ir ļoti labs skaistumkopšanas līdzeklis, turklāt lēts un visiem pieejams.

 

Dezodorants 

Sajauc dzeramo sodu ar nelielu daudzumu ūdens. Iegūto pastu smērē padusēs kā dezodorantu. Tas nav antiperspirants un svīšanu kā tādu neaizkavēs, taču novērsīs nepatīkamo smaku un neatstās neizmazgājamus traipus uz apģērba. 

Attīrošs šampūns 
Laiku pa laikam tev kārtīgi jāattīra matus no ieveidošanas līdzekļu paliekām, ar ko parasts šampūns netiek galā. Vienkārši iespied plaukstā savu ierasto šampūnu un piejauc tam klāt nelielu daudzumu sodas. Mazgā matus kā parasti. 

Zobu balinātājs 
Lai iegūtu pašgatavotu zobu balinātāju, vienu ēdamkaroti dzeramās sodas sajauc ar pieciem pilieniem ūdeņraža pārskābes un vēl pāris ūdens lāsēm, ja nepieciešams. Glabā masu nelielā trauciņā, kamēr izveidojas vienmērīga pasta. Ar zobu birsti uzklāj to uz zobiem un nogaidi piecas minūtes. Noņem to, izmazgājot zobus ar zobu pastu. Lai būtu redzami uzlabojumi, procedūru jāatkārto reizi nedēļā. 

Kutikulu mīkstinātājs 
Āda ap nagiem bieži vien kļūst cieta un bojāta. Lai ar to cīnītos, iesmērē to sodas un ūdens sajaukumu. Ja tas paliek pāri, uzliec masu uz rokām – tas mīkstinās ādu! 

Skrubis 
No dzeramās sodas var pagatavot smalku skrubi. Sajauc to ar ūdeni un apļveida kustībām smērē uz sejas. Tas noņems no ādas virsmas atmirušās šūnas. Tava āda būs sajūsmā par šo vienkāršo līdzekli! 

Līdzeklis pret melnajiem punktiem 
Tādu vari pagatavot, sajaucot sodu ar destilētu ūdeni. Tā jālieto pēc sejas paturēšanas tvaikos, lai atvērtos poras. Pēc tam viegli paspaidi melnos punktus, un netīrumi no tavām porām iznāks laukā daudz vieglāk. 

Toksīnus izvadoša vanna 
Vienādās daļās sajauc sodu un jūras sāli, kā arī pievieno savu mīļāko ēterisko eļļu. Ja vēlies nomierinošu vannu pēc saspringtas dienas, jāizvēlas lavandas vai jasmīna ēteriskā eļļa. 

Sausais šampūns 
Ja no rīta esi paradusi visu darīt pēdējā brīdī, nav nekāds brīnums, ka kādreiz vienkārši nepietiek laika izmazgāt matus. Ja tev izbeidzies sausais šampūns, vari izlīdzēties ar dzeramo sodu. Nelielu daudzumu iemasē pie matu saknēm. Tā uzsūks taukus un liks matiem izskatīties svaigi izmazgātiem. Pēc sodas lietošanas izpurini un izķemmē matus. 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv