Labklājības ministrs atbalsta Mammamuntetiem.lv iniciatīvu organizēt Tēva dienas svētkus


Kā oficiālus svētkus Tēva dienu izsludināja drīz pēc tam, kad bija dibināts ģimenes portāls Mammamuntetiem.lv, un kopš tā laika mēs katru gadu apņēmīgi esam tos popularizējuši. Ar saviem spēkiem, resursiem. Apņēmīgi. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Jo te nav runa par mākslīgi radītiem svētkiem, tas ir kas vairāk – mērķis stiprināt tēva lomas nozīmi ģimenē un bērna dzīvē, stiprināt tēva un bērna attiecības, veicināt tētu iesaisti bērna audzināšanā, brīvā laika pavadīšanu kopā. 

 

Šī gada septembrī Tēva diena kā oficiāli svētki svinami jau sesto reizi (Tēva dienu Latvijā svin septembra otrajā svētdienā). Pērn pirmo reizi to organizējām kā plaši apmeklējamus, publiskus svētkus – ar svinīgu gājienu pa Brīvības ielu un svētkiem Rīga 2014 kultūras vasarnīcā "Esplanāde". Gājienu vien apmeklēja aptuveni 2000 dalībnieku! 

 

Ministrs atzina, ka 2000 dalībnieku pirmajam Tēva dienas gājienam ir skaitlis, kas liecina – Latvijas tēti ir pagodināti, ka arī viņiem ir savi svētki.

 

Kad šonedēļ es kā nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem" vadītāja tikos ar Labklājības ministru Uldi Auguli, viņš pauda atbalstu mūsu apņēmībai un atzina, ka 2000 dalībnieku pirmajam Tēva dienas gājienam ir skaitlis, kas liecina – Latvijas tēti ir pagodināti, ka arī viņiem ir savi svētki, kuros akcentēta un novērtēta tēva lomas nozīmība bērna dzīvē. 

Tēva dienas gājiens

Reklāma
Reklāma

Ministrs piekrita, ka šādiem ģimeniskiem svētkiem un gājienam, ko apmeklē ģimenes no visas Latvijas, ir jāsaglabājas kā ikgadējai tradīcijai, un šis saņemtais atbalsts no ministra mūsu, Mammamuntetiem.lv, komandai, ir kā jauna dzirksts turpināt iesākto. 

 

Priecīgi ziņojam, ka šī gada Tēva dienas gājiens ar saukli "Lepns, ka esmu Tēvs", un svinības Rīgā notiks 13. septembrī (sestdienā, lai svētdiena paliek svinēšanai ģimenes lokā). Sākums plkst. 11.00 ar pulcēšanos gājienam pie Brīvības pieminekļa un turpinājumā svinības dienas garumā Rīga 2014 kultūras vasarnīcā "Esplanāde". 

 

Ieplāno šo dienu svētkiem un – uz drīzu tikšanos!

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv vadītāja