Saldā ķiršu zupa ar biezpiena klimpām

Ķirši jau  koši sarkani, tāpēc tie jānolasa laicīgi, kamēr nekrietnie strazdi tos nav noēduši. Taču, ko lai pagatavo no šiem nolasītajiem ķiršiem?

Atdzisušu saldo ķiršu zupu pasniedz ar biezpiena klimpām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atdzisušu saldo ķiršu zupu pasniedz ar biezpiena klimpām.

Sastāvdaļas:

Ķiršu zupai:

  • ķirši
  • ūdens
  • cukurs
  • kartupeļu milti

 

Biezpiena klimpām:

  • 2 paciņas biezpiena
  • 4 ēd.k. cukura
  • vaniļas cukurs
  • 50 g mannas
  • milti
  • 1 ola

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Katlā ielej ūdeni, ieber ķiršus un uzvāra.
  • Tad pievieno cukuru, vēl nedaudz pavāra, kamēr ķirši izjūk.
  • Kartupeļu miltus izšķīdina aukstā ūdenī un lēnām pievieno ķiršu zupai.
  • Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu un mannu.
  • Visu kārtīgi samaisa, beigās pievienojot miltus.
  • Katliņā uzvāra ūdeni un tam pievieno nedaudz sāls.
  • Tajā ar tējkaroti liek nelielas klimpiņas.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas