Noderīga informācija par sejas maskām - to veidi, struktūra un sastāvs

Daudzām sievietēm sejas maskas ir mīļākā skaistumkopšanas procedūra, jo kas gan var būt vilinošāks kā aizmirst kaut uz 20 minūtēm visas ikdienas rūpes un ļauties smaržu aromāta ieskautai relaksējošai atpūtai.

Vēlies izskatīties kā modeles žurnālos? Sāc lietot sejas maskas! Tās noteikti uzlabos tavu izskatu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vēlies izskatīties kā modeles žurnālos? Sāc lietot sejas maskas! Tās noteikti uzlabos tavu izskatu.

Taču sejas maskas izvēle nemaz nav tik vienkārša kā sākotnēji var šķist. Tā jāpielāgo sejas ādas tipam - sausai, taukainai, normālai vai kombinētai ādai. Nepareiza maska var ne tikai sagādāt vilšanos par vēlamā rezultāta neesamību, bet pat radīt nevēlamas sekas.

Tomēr, ja sejas maskas izvēle tiek veikta atbilstoši sejas ādas tipam un problēmām, tās lietošana palīdzēs izlīdzināt krunciņas, likvidēt taukaino spīdumu vai pārlieko sausumu, iegūt vienmērīgu sejas toni tā apgādās ādu ar bioloģiski aktīvām vielām, ļaus sejai mirdzēt kopā ar jūs smaidu!

Protams, ka maskas neaizstāj krēmus, taču arī krēmi neaizstāj maskas… Lai neapjuktu plašajā nopērkamo masku klāstā, Intensa.Pro piedāvā nelielu ceļvedi plašajā sejas masku pasaulē. Speciālisti maskas ir iedalījuši gan pēc to funkcionālā pielietojuma, gan konsistences un citiem parametriem.

 

Lai gan populārākās ir barojošās, mitrinošās, attīrošās un balinošās maskas, to funkcionālais iedalījums ir daudz plašāks. Bez jau minētajām maskām vēl ir:

  • Tonizējošās;
  • Atvēsinošās;
  • Baktericīdās;
  • Pretiekaisuma;
  • Poras savelkošās;
  • Absorbējošās;
  • Liftinga;
  • Sausinošās;
  • Pīlinga;
  • Atjaunojošās;
  • Plastificējošās;
  • Antikuperozās;
  • Tūlītējas iedarbības.

 

Arī masku konsistence var būt ļoti dažāda:

Pulverveida;

Gēla;

Šķidras;

Krēmveida;

Plēves;

Plāksnes;

Sublimētas.

 

Ar to masku iedalījums nebeidzas, tās var turpināt iedalīt arī pēc tekstūras. Krēmveida maskas taukainai ādai visbiežāk ir žūstošas, bet sausai – nežūstošas. Maskām, kas veido plēvi uz sejas, sākotnējā tekstūra var būt pulverveida, kas pārtop gēlā, bet pēc izžūšanas – plēvē.

 

Taču viens no būtiskākajiem masku iedalījumiem ir pēc to sastāva:

  • Mālu;
  • Fermentu;
  • Augļskābju (AHA);
  • Aļģu un jūraszāļu;
  • Dubļu;
  • Alginātu;
  • Kolagēna.

 

Ne mazāk nozīmīgu vietu ieņem mājās gatavotās maskas, taču tā ir atsevišķa tēma. Bet kā saprast, kura maska ir piemērota tieši jums?

Nereti maskas ir veidotas uz vairāku komponentu bāzes, tādēļ tām piemīt kompleksa iedarbība uz ādu, piemēram, tās var vienlaicīgi gan mitrināt, gan mīkstināt ādu. Aplūkosim vispopulārākās no sejas maskām.

 

Attīrošās maskas

Šo masku galvenā funkcija – atbrīvot ādu no uzkrātajiem netīrumiem un piesārņojumiem. Līdzās galvenajai attīrīšanas funkcijai, tās likvidē no ādas atmirušās šūnas, uzlabo ādas apgādi ar asinīm, kas savukārt nodrošina skābekļa piekļuvi ādai, bet tas padara ādu matētu, svaigu un starojošu. Šādu masku ieteicams likt uz sejas reizi nedēļā. Attīrošās maskas ir piemērotas visiem sejas tipiem, tiesa gan jāatceras, ka taukainai ādai nepieciešama biežāka attīrīšana kā sausai un normālai. Kļūstot vecākiem, masku izmantošanas biezumu nepieciešams palielināt.

Pēc attīrošās maskas ieteicams izmantot barojošu vai mitrinošu masku. Tas ir saistīts ar to, ka šūnas pēc attīrošās procedūras ir aktivizējušās un labāk absorbē barojošās vielas.

 

Barojošās sejas maskas

Reklāma
Reklāma

Šo masku galvenais uzdevums ir uzturēt ādas veselību - apgādāt to nepieciešamajiem minerāliem un vitamīniem. Ir milzum daudz dabīgu sastāvdaļu, kurām piemīt barojošas īpašības, kas nepieciešamas dažādiem ādas tipiem.

Taukainas ādas īpašniecēm barojošās maskas ieteicams aizvietot ar mitrinošajām – arī tās bagātinās ādu ar vitamīniem un minerāliem, tai pat laikā nepadarot ādu taukainu.

 

Mitrinošās sejas maskas

Maskas ir neaizstājamas sievietēm ar sausu, jūtīgu, ka arī ādu ar noslieci uz dehidratāciju un lobīšanos, jo mitrinošas maskas spēj atjaunot mitruma balansu ādā.

Ar mitrinošu masku palīdzību ādu iespējams mīkstināt un atjaunot tās tvirtumu, likvidēt kairinājuma izpausmes un atsvaidzināt sejas krāsu.

 

Lobošās/pīlinga maskas

Ādai ir nepieciešama regulāra attīrīšana, jo, nelikvidējot atmirušās šūnas, nav iespējama jaunu šūnu veidošanās. Ādas raga slānis rada šķēršļus pareizai asinsritei, aizkavē kolagēna veidošanos, kā arī veicina esošo grumbu padziļināšanos, tādēļ maskas, ka veicina nedzīvo ādas šūnu atdalīšanos, sniedz acīmredzamu efektu.

Lobošo (eksfoliējošo) masku pamatā ir abrazīvas daļiņas, kas palīdz raga slānim nolobīties, taču šīm daļiņām ir jābūt sīkām, īpaši, ja āda ir jūtīga.

Pīlinga maskas arī tonizē ādu, normalizē vielmaiņu tās šūnās un uzlabo asinsriti.

 

Balinošās sejas maskas

Nosaukumā ir ietverta šo masku būtība – padarīt gaišāku sejas ādu. Maskas lieto pigmentācijas plankumu, vasarraibumu mazināšanai un sejas toņa izlīdzināšanai. Balinošās maskas ir jāliek uz sejas vakarā, pirms došanās gulēt, lai uzreiz pēc maskas iedarbības izvairītos no saules staru iedarbības uz ādu.

Lietojot balinošās maskas ir īpaši jārūpējas par aizsardzību no UV stariem.

 

Tonizējošās maskas

To iedarbība vērsta uz aktīvu ādas šūnu apgādi ar skābekli. Maska uzlabo vietējo asinsriti, izraisot īslaicīgu asiņu pieplūdumu. Tonizējošo masku sastāvā bieži vien iekļautas dažādas ēteriskās eļļas un augu komponenti.

 

Poras savelkošās maskas

Tām piemīt savelkošs un attaukojošs efekts, tāpēc tās jāizvēlas cilvēkiem ar taukainu, kombinētu vai problemātisku ādu. Maska attīra ādu no taukiem, sausina iekaisumus, veicina poru savilkšanos. Sastāvā ietilpst antiseptiskas un pretiekaisuma sastāvdaļas.

 

Liftinga/modelējošās maskas

To galvenais uzdevums ir sejas ovāla korekcija vai dubultzoda mazināšana. Maskas pievelk ādu un piešķir tai tvirtumu, tāpēc ir ļoti piemērotas vītušai un nokarenai ādai – uz ādas virsmas maska veido blīvu apvalku, kas viegli savelk ādu un nostiprina to. Maksimāla efekta sasniegšanai liftinga maskas jāliek kursa veidā pa aptuveni 20 procedūrām. Šādu masku sastāvā nereti ir kosmētiskais parafīns.

 

Masku uzklāšana un notīrīšana

Maskas jāuzklāj pa sejas masāžas līnijām, to var darīt ar otu, sūkli, vates plāksnīti vai ar pirkstiem.

Biezas konsistences maskas noņemšanai izmanto lāpstiņu, bet mitrinošas un barojošas maskas jānoņem ar kosmētiskajām salvetēm vai sausu vates tamponu, izvairoties no ādas staipīšanas un pārlieku liela spiediena uz to, jo ādu var viegli traumēt. Maskas ieteicams lietot 1-2 reizes nedēļā.

 

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar skaistuma portālu www.intensa.pro