Laba ideja - ko pagatavot no pirmajiem kabačiem

Protams, kā jau daudzi dārzeņi, arī kabači ir uzņēmuši augšanas startu dārzā. Bet ko lai no tiem pagatavo? Lūk, ideja!

Pildītos kabačus var pasniegt ar kartupeļiem vai ar skābo krējumu. Iznākumā būs lieliska maltīte!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pildītos kabačus var pasniegt ar kartupeļiem vai ar skābo krējumu. Iznākumā būs lieliska maltīte!

Sastāvdaļas:

  • kabači
  • 0,5 kg maltā gaļa
  • sāls, pipari
  • baziliks
  • dilles
  • saldais krējums
  • siers

Gatavošana:

  • Kabačus nomazgā un sagriež biezās ripās (skatīt attēlā).
  • Ripām izdobj vidiņus.
  • Maltajai gaļai pievieno garšvielas un smalki sasmalcinātus zaļumus.
  • Masu sastrādā.
  • Sastrādāto masu pilda kabaču izdobtajās ripās, tās kārto cepamajā traukā, pārlej ar saldo krējumu.
  • Liek cepeškrāsnī cepties.
  • Kad kabacīši gatavi, tos izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne