Gaileņu laiks jau klāt! Gatavojam gaileņu kotletes

Lai gan ir tikai pats jūlija sākums, nu jau kādu laiku mežā var atrast gailenes. Protams, nekā gardāka nav, kā pirmo gailenīšu mērce ar jaunajiem kartupelīšiem, bet varbūt vērts izmēģināt ko citu?

No gailenēm var pagatavot ne tikai klasisko mērci, bet arī citus ēdienus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No gailenēm var pagatavot ne tikai klasisko mērci, bet arī citus ēdienus.

Būs nepieciešams:

- 1 kg gaileņu

- nedaudz rīsu

- 2 olas

- sīpols, sāls, pipari

- dažas karotes krējuma

Pagatavošana:

Notīrītas gailenes samaļ, pievieno pusglāzi novārītu rīsu, olas, sasmalcinātu, sviestā apceptu sīpolu, sāli, piparus un 1-2 ēdamkarotes krējuma.

Reklāma
Reklāma

Izveido kotletes, apviļā rīvmaizē un taukvielās, cep 15 minūtes. Var pasniegt arī ar tomātu mērci, kā labāk garšo.

 

Recepte no Juronkuļa "Lielās pavārgrāmatas" (izd.Zvaigzne ABC).

 

Sastāvdaļas