Jāņu brīvdienās par labu alkoholam no saviem bērniem atteikušās divas mātes

Rīgas pašvaldības policijai (RPP) garajās Jāņu brīvdienās bijia gana daudz darba. Pats skumjākais ir tas, ka no pieaugušo rīcības, pārāk aizraujoties ar alkohola lietošanu, kārtējo reizi cietuši vairāki bērni, bet no diviem vecāki pat atteikušies vispār. Šos mazuļus policisti bija spiesti nogādāt dažādās aprūpes iestādēs.

Alkohols ir visai biežs iemesls, kādēļ vecāki atsakās rūpēties par saviem bērniem.

FOTO: Agnis Šmits

Alkohols ir visai biežs iemesls, kādēļ vecāki atsakās rūpēties par saviem bērniem.

Brīvdienu sākums - 21.jūnijs 

Plkst.1.20 - RPP darbinieki konstatēja, ka A.Čaka ielā, uz ielas atrodas māte acīmredzamā reibuma stāvoklī ar savu mazgadīgo bērnu. Sieviete aizturēta un nogādāta medicīnas iestādē reibuma pakāpes noteikšanai. Viņai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkoholisko dzērienu ietekmē. Bērns nogādāts dzīvesvietā, nodots tuviniekiem. 

 

22.jūnijs 

Plkst.11.18 - Bauskas ielā, pārbaudot informāciju par nepieskatītu bērnu, fakts apstiprinājās. Māte atteicās no sava bērna. Policisti pieņēmuši divas liecības, un bērns nogādāts Valsts sociālajā aprūpes centrā. 

 

Plkst.22.41 - Nometņu ielā kopā ar vīrieti un bērnu atradās sieviete, kurai bija atvērts alkohola iepakojums. Sieviete un vīrietis agresīvi uzvedās un uzbruka policijas darbiniekiem. Abas personas aizturētas un kopā ar bērnu nogādātas Valsts policijā. 

Reklāma
Reklāma

 

Plkst.23.32 - Mārupes ielā, kādā kafejnīcā-bārā atradās sieviete kopā ar bērnu. Sieviete lietoja alkoholiskus dzērienus. Policisti ar viņu veica preventīva rakstura pārrunas, un sieviete devās mājās. 

 

Plkst.23.44 - Ostas prospektā atradās sieviete reibuma stāvoklī ar zīdaini. Sieviete atstāja zīdaini policijas darbiniekiem un devās prom. Bērns nogādāts krīzes centrā un nodots sociālai aprūpētājai. 

 

23. un 24.jūnijs - ar bērniem saistītu pārkāpumu Rīgā nav bijis.